CímlapsztorikÉrdekes világ

A szlovákok szerint Orbán visszaállítaná Magyarország Trianon előtti határait

A szlovák külügyér elmondta, Orbán Viktor térképe árulkodó jel.

Megijedtek a “szomszédok”?

A szlovákok szerint Orbánnak ördögi terve van arra az esetre, ha a háború tovább eszkalálna és régóta gondolkodik Trianon revíziójában.

Hirdetés

Ezt így nyíltan nem merték kimondani még ők sem, de nyílt és komoly utalgatások vannak rá.

A szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és Vajdaság lakosainak van okuk paranoiára. Ugyanis ha ránézünk a magyar miniszterelnök irodájára, egy óriási térképet láthatunk a történelmi Magyarországról – fogalmazott Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter.

A szlovák külügyminiszter a Rzeczpospolitának adott interjút, amelyet a Mandiner szemlézett.

Ebben kiemelte, hogy a szlovákok ezer éve együtt élnek Magyarországgal, „ez egy ezeréves házasság, amelyben voltak jó és rossz dolgok.

A szlovákok és a magyarok kapcsolata nagyjából fél évszázada jó házasság volt, a két fél egyenrangú volt, ha ez nem lett volna, a szlovákok nem élték volna túl.”

A szlovák külügyminiszter úgy folytattat, hogy „ez az összefüggés nem kérdőjelezhető meg a XX. század fordulóján bekövetkezett magyarosítás vagy a rossz, Trianon utáni hangulat miatt”.

RASTISLAV KÁČER KIEMELTE:

„TRIANON UTÁN KICSIT TRAUMATIZÁLÓDTAK A MAGYAROK.”

A külügyminiszter szerint „a szlovákoknak, a románoknak, Kárpátalja és Vajdaság lakosainak azonban van okuk paranoiára. Mert ha ránézünk a magyar miniszterelnök irodájára, egy óriási térképet láthatunk a történelmi Magyarországról. A bécsi és a berlini kancellári hivatalban nincs ehhez hasonló térkép.”

Hirdetés

A szlovák külügyminiszter szerint ebből az következik, hogy joguk van a paranoiához.

„A határok ki vannak jelölve, az országhatárok csak konszenzussal változtathatók meg, más módon nem.

Mi bizakodva tekintünk a jövőbe, de tudom, hogy figyelembe kell vennünk ezeket az aggályokat, mert a paranoia néha valóra válik”

– fogalmazott Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter.

Mindez azért nagyon fontos, mert az valóban több ízben felmerült már Orbánnal kapcsolatban, hogy abban lehet valami, hogy vissza akarja állítani a Trianon előtti határokat.

Az orosz állami tévében például már elhangoztak olyan utalástok, hogy Ukrajna széthullása után Magyarországnak kell eldönteni, hogy visszaszerzi-e Kárpátalját.

Sőt, vannak olyan összeesküvés elmélet szintjén keringő teóriák, miszerint Putyin segítene katonailag abban, hogy a románoktól Orbán visszaszerezze Erdélyt is.

Orbán ráadásul hihetetlen összegeket költ a hadsereg fejlesztésére, ami megint csak elgondolkodtató.

Ugyanakkor semmilyen konkrét politikai lépés nem bizonyítja, hogy így lenne.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.