CímlapsztorikTudomány

A szupergazdag elit már ismeri a világvége-kódot: hamarosan összeomolhat a civilizáció, tudatosan készülnek rá

Aki akarta és tudta, már megvette a jegyét a túléléshez. Csak a tehetős elit réteg fogja megörökölni a Földet…?

1800-ban nagyjából egymilliárd ember élt a Földön, idén novemberben viszont a globális népesség elérte a nyolcmilliárdos határt.

Egy új tanulmány alapján az ilyen mértékű növekedés fenntarthatatlan, és a populációkorrekció kockázatát rejti magában

Hirdetés

– írja a ScienceAlert.

A szerző úgy véli, a folyamat még az évszázad vége előtt bekövetkezhet.

Ezt pedig nagyjából 10 éve tudhatja a világelit.

Az a szűk, felső tízezreket alkotó réteg a bolygón, mely egy ideje elő is kezdte készíteni azt az evakuációs tervet, melyet végrehajtanak, amikor már élhetetlenné válik a Föld.

Legalábbis sokan úgy gondolják, hogy létezhet egy ilyet kimondatlan terv.

A veszélyek nagyok és egyre jelentősebb az esély arra, hogy valami romba döntse a civilizációnkat.

Az egyik a 2025-re emlegetett világvége, melyet egy hihetetlen nagy erejű napkitörés okozhat.

Még a tudósok és csillagászok is elmondták, hogy valóban nincs kizárva az, hogy 2025-ben egy nagyobb erejű Napkitörés okozzon pusztítást a Földön, bár az esélyét elenyészőre saccolták.

Az ördög mégsem alszik…

Hirdetés

Aztán ott van a várható pólusváltás, mely során szintén néhány száz vagy ezer évre élhetetlenné válhatna a Föld felszíne, ami szintén “esedékes” a múltbéli ciklusokat figyelembe véve.

És akkor még nem beszéltünk a globális éghajlati katasztrófa miatt élhetetlenné váló Földről, mely napjainkban már zajlik is.

Mindemellett most William Rees, a Brit Columbiai Egyetem ökológusa szerint fenntarthatatlan módon éljük fel a bolygó erőforrásait, hajlamaink pedig megnehezítik számunkra, hogy kiigazítsuk hatásainkat.

A szakértő úgy gondolja, a jelenség egyfajta civilizációs összeomláshoz vezethet, amely korrigálja majd a népességszámot.

Vagyis hamarosan, még sokunk életében bekövetkezik egy brutális társadalmi összeomlás, erre pedig az elit réteg tudatosan készülhet – vélik egyesek.

A szakértők szerint a túlfogyasztás és a szennyezés a pénzügyi biztonság és a népesség növekedésével tovább fokozódik majd.

Tevékenységünk a földi biomassza fogyasztásától a tápanyagkörforgás megzavarásáig számos területre kihat, a problémák összefüggnek, és együttesen hozzájárulnak a bolygó hatodik tömegkihalásához.

Az elit állítólag már zárt világokba kezdett menekülni a közelgő vész elől, mely nem a klasszikus értelemben vett világvége lesz.

Ez egy szép lassú, több éven át tartó leépülés, összeomlás lesz, mint amikor a fazékban melegíteni kezdik a békákat.

Csak akkor fogjuk észrevenni széles körben hogy élhetetlenné vált minden, amikor a szupergazdag réteg már “kivonult a társadalomból” -vélik sokan.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!