Érdekes világTudomány

A Titanic felfedezője: a Föld egy gyilkos élőlény – az emberiség jövőjéről tartott megrázó beszéde

“Szerintem a pandémia is a Föld terve volt: el akart pusztítani minket. Hiszem, hogy a Föld egy élőlény, a következő generációnak pedig békét kell kötnie vele.”

Robert „Bob” Ballard tengerkutató úgy vonult be a köztudatba, mint a Titanic és a náci Bismarck csatahajó roncsait felfedező lángelme.

Nemrégiben az Indexnek adott interjújában beszélt arról, mit gondol a 2020 eleje óta tartó eseményekről, magáról a járványról és az emberiség jövőjéről, a földönkívüli élet felfedezéséről.

Hirdetés

“Nekünk itt van dolgunk. Nem fogok a Marson élni. Még a saját sivatagjainkat sem tudjuk terraformálni, nemhogy a Marsot.

Szerintem a pandémia is a Föld terve volt:

El akart pusztítani minket.

Hiszem, hogy a Föld egy élőlény, a következő generációnak pedig békét kell kötnie vele.

Örülök, hogy az új elnökünk természetvédelmi egyezményeket ír alá és szívén viseli bolygónk sorsát.”

-jelentette ki.

A földönkívüli életről pedig úgy vélekedett, hogy:

“Megtaláltuk az földi élet alapkövét, ez azért sokkal fontosabb, mint a Titanic… A kemoszintetikus – mélytengeri – ökoszisztéma felfedezésével kinyitottuk Pandóra szelencéjét: kiderült, hogy nem vagyunk egyedül az univerzumban.

A felfedezésünk következtében a NASA szondákat küld a Holdra és a Jupiterre.

Hirdetés

Mi a Jupiter és a Szaturnusz egy-egy holdjára koncentrálunk: az Enceladusra és az Europára, amelyek óceánjaiban több víz van, mint a Föld óceánjaiban.

Hát nem hihetetlen, hogy „odakint” óceánok vannak, és valószínű, hogy élet is van bennük?

A NASA műholdat akar küldeni az Enceladus felé, pontosabban annak gejzírjeibe, hogy megállapítsa, tartalmaznak-e a gejzírek baktériumokat és szulfitot.

Optimista vagyok, szerintem tíz éven belül találunk életet a holdak óceánjaiban. Már túl akarok lenni rajta, ugyanis nem hiszem, hogy nekünk oda kéne mennünk, hogy az lenne az emberiség B terve.”

-zárta gondolatait.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.