CímlapsztorikÉrdekes világ

A torinói lepel új vizsgálata fényt derített Jézus vércsoportjára: megvan a Messiás DNS-e?!

Áttörést értek el a tudósok a híres torinói lepel kapcsán, melyet Jézus halotti leplének tartanak.

A titokzatos lepel

A torinói lepelként ismert lelet lehet az egyetlen történelmi bizonyíték Jézusra, és arra, hogy valóban kereszthalált halt.

A leplen egy emberi alak véres lenyomata látható, olyan sebekkel, melyek Jézus sérüléseivel egyeznek, töviskorona, csuklókat ért sebek…stb.

Hirdetés

A radiokarbonos kormeghatározások eleinte egymásnak merőben ellent mondtak.

A legújabb vizsgálatok alapján azonban egyre biztosabbnak tűnik, hogy valóban Krisztus idején keletkezhetett.

További érdekesség, hogy por- és virágporszemcsék találhatók rajta.

A virágpor számos különböző növénytől származik: a szakértők azt állítják, hogy 19 olyan növényfajt azonosítottak, mely kizárólag Jeruzsálem és Jerikó közelében él.

Megvan Krisztus vére és vércsoportja

Amikor a leplen lévő vérnyomokat DNS-vizsgálatnak vetették alá, a vér emberi vérnek bizonyult, mégpedig egy AB-s vércsoportba tartozó férfiénak felelt meg – így akár Jézusé is lehet.

Egy ősi jeruzsálemi sírban egy orvosi tanbábuval elvégzett kísérletek arra engednek következtetni, hogy a mészkőbe vájt sírbolt magas páratartalmú levegőjében a hő a halál utáni láz miatt, valamint a savat és lúgot egyaránt tartalmazó emberi verejték egy halvány kép kialakulását eredményezte a fehérítetlen vásznon.

Akármilyen folyamat játszódott is le valójában, a torinói lepel igazi tudományos rendellenesség marad, és egyelőre ellenáll minden próbálkozásnak, amikor elemezni vagy megmagyarázni igyekeznek.

A különböző eszközökkel végzett elemzések azt mutatták, hogy a sebekből eredő vér folyási iránya megegyezik a valósággal, a Bibliában leírtakkal és azzal amit ma tudunk Jézus haláláról, az elszenvedett sérüléseiről.

Elméletben pedig a vérnyomokból akár a DNS kinyerésével a jövőben klónozni is lehetne Jézust – vetik fel abszurdabb elméleteikben a tudósok.

Hirdetés

Persze ez utóbbi aligha fog megtörténni, azt óriási társadalmi és vallási felháborodás kísérné világszerte.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.