CímlapsztorikMisztikumTudomány

A tudat tényleg elhagyhatja a testet: tudósok sokkoló bizonyítékok küszöbén!

A testen kívülii élmények valóságával foglalkoztak, egy minden eddiginél átfogóbb kutatásban!

A Miss Z. által ismert látnok átfogó vizsgálata lehet a kulcs?

Megbízhatónak és hitelesnek kevésbé tartható oldalak tömkelege foglalkozik a testen kívüli élményekkel.

Hirdetés

Az azt leírók állítása szerint képesek egy asztrális síkon keresztül kilépni a testükből, és láthatatlan megfigyelői lenni tőlük akár több száz kilométerre lévő eseményeknek.

A Reddit nevű közösségi oldalon igen aktív “Asztrál Hadsereg” nevű csoport tagjai természetfeletti beszámolókat osztanak például arról, hogyan járták be szellemalakban a Pentagon épületét, mások pedig azt mesélték, hogy a tudatuk az egyiptomi piramisokat is megjárva ókori istenségekkel találkoztak.

Habár az elhangzott történeteket inkább novellaként, mint valós beszámolóként tanácsos értelmezni, a testen kívüli élményt valóban vizsgálta a tudomány.

Az Iflscience cikkéből kiderül, mit is tudhatunk erről a jelenségről.

A magát parapszichológusnak tartó Charles Tart végzett el a nőn egy kísérletet, mert az azt állította, hogy a tudata képes elhagyni a testét.

Hogy ezt igazolhassa, Tart egy alváslaborbainvitálta Miss Z-t, ahol egy ágyon kellett pihennie, miközben az agyi folyamatait EEG-vel vizsgálták. A feje fölé, egy polc tetejére egy számot írtak fel és arra kérték, hogy a testéből kilépő nő próbálja azt leolvasni.

A négy éjszakán át tartó kísérlet utolsó napján a nő valóban helyesen adta meg a számot, a kutatás hitelességét viszont szinte minden komolyan vehető tudományos szervezet vitatja.

Többek között azért is, mert Miss Z. alvását nem rögzítették kamerával, ráadásul az őt egymaga figyelő Tart is beismerte, hogy az éjszaka során többször is elbóbiskolt.

Így nincs semmi bizonyíték arra, hogy a nő nem kelt fel az ágyból, hogy meglesse a polcra felírt számot.

Hirdetés

A kísérletet később elemző bűvész, Milbourne Christopher szerint még az ágyból sem kellett felkelnie, egy egyszerű tükörrel is ráláthatott a felírt számra.

A testből kilépést a CIA is kutatta a paranormális tevékenységek hátterét vizsgáló “Project Stargate” részeként.

Az amerikai adófizetők pénzéből működtetett részleg többek között azzal is kísérletezett, hogy hosszas bámulással, a telekinézis segítségével lehetséges-e megölni egy kecskét.

Sem a telekinézis gyilkos hatásairól, sem a testből kilépés lehetőségeiről nem tudtak egyértelmű bizonyítékkal szolgálni, bár az azóta titkosítás alól feloldott vizsgálati anyag szerint ez utóbbira “valamilyen mértékben minden ember képes lehet”.

ha ez valóban igaz, és a jövőben további kutatások is alátámasztják, az új utat és távlatokat nyitna a rejtett emberi képességek megértésében és feltárásában.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.