Egyéb

A tudatunk 5 legfontosabb törvényszerűsége: kövesd, hogy megleled a belső igazságot

A tudat, az elme, és annak törvényszerűségei nagyon titokzatosak még ma is az emberek, az egyén számára.

Fontos azonban, hogy a lehető legjobban legyünk képesek megérteni, ezzel ugyanis egy olyan belső utat járunk be, ami segít megtalálni a bennünk rejlő békét és erőt.

Az alábbiakban összeszedtük a tudat 5 legfontosabb törvényszerűségét…

Hirdetés

Csak annak vagy kitéve, amit az elmédben tartasz

A testünk valójában csak végrehajtja mindazt, ami az elménkben van. Ezért bármely gondolat, amit kitartóan az elmében tartunk, és amit energiával látunk el, hajlamos az életünkben abban a formában megjelenni, amelyben rágondoltunk.

Ha tehát hosszú ideig a félelem, bűntudat vagy a szégyen érzései dominálnak az életedben, ami ezernyi bűntudattal teli és félelmetes gondolatot szül, akkor nagy valószínűséggel a világot is egy gonosz, félelmetes helynek fogod megélni.

Sokszor szembesülünk nehézségekkel az életünkben, de ha elfogadjuk, hogy élethelyzeteink saját választásaink következményei, kitörünk az áldozat szerepből, és képessé válunk arra, hogy megoldásokat és pozitív élethelyzeteket teremtsünk Önmagunk számára.

Csak akkor vagy egy negatív gondolat vagy hiedelem hatásának kitéve, ha azt magadra nézve tudatosan érvényesnek tartod

Válság van? Nagy a munkanélküliség? Drága az élet? Mennyire azonosulsz ezekkel a kijelentésekkel?

Mennyire érzed mások valóságait magadénak? Hányszor történt az veled, hogy azáltal, hogy magadra nézve is elfogadtad ezeket a kijelentéseket – sokszor csak azért, hogy tartozz egy közösséghez, hogy befogadjanak, hogy ne érezd magad egyedül – valójában pont ezzel teremtetted meg saját magad számára is?

Szabadon dönthetsz úgy, hogy nem dőlsz be a negatív hiedelmeknek. Például mondhatod azt, hogy igen, nem egyszerű időket élünk, de a munkanélküliség rám nem vonatkozik.

Ha visszautasítod a negatív gondolatok elfogadását, és nem látod el őket energiával, egyre kevesebbet fogsz a saját életedben is megtapasztalni belőle.

Az elme a gondolatok és az érzések útján irányítja a testet

A legtöbb önismereti könyv a gondolatokra helyezi a hangsúlyt, én azonban arra invitállak, lépj eggyel tovább, és nézz szét az érzéseid között. Az önismeret sokkal jobban fejlődik, ha a gondolatok helyett az érzelmeket figyeljük meg, mert egyetlen érzelemhez több ezer gondolat is társulhat.

Az elme – mivel szereti a racionalizálást – szeretné a tudatosságunkon kívül tartani az érzelem valódi okait, ezért sokszor a kivetítés mechanizmusát veszi igénybe.

Hirdetés

Amikor a tudatosan vagy tudattalanul elfojtott érzések meghaladják az ingerküszöbünket, az elme kreál egy eseményt a külvilágban, amire kitörhet.

Eseményeket vagy másokat hibáztat egy érzésért vagy egy helyzetért. Az elfojtott érzések keresik a kiutat, így az eseményt egyfajta kiváltó ürügyként használják fel. Valójában tehát egy külvilági történéstől, vagy egy életünkben felbukkanó személytől azért leszünk mérgesek, mert már eleve mérgesek vagyunk.

A védekezés támadást provokál

Egyre többet tapasztalom azt, hogy sokan bizonyos dolgok „ellen” lépnek fel.

Bárminek is ellenállsz az életedben, valójában azt erősíted.

Küzdhetsz a nők diszkriminálása ellen, a dohányzás ellen, a rák ellen, a multik ellen – a benned forrongó indulat, harag és frusztráció nem fog tartós és valódi megoldást tartalmazó eredményt hozni.

Sokszor azt hisszük, a mi igazságunk az egyetlen objektív igazság, és ezért körmünk szakadtáig ragaszkodunk a véleményünkhöz.

Rengetegen igyekeznek a valódi önbecsülésüket büszkeséggel pótolni, csakhogy a valódi önbecsülés addig nem jelenik meg, amíg nem mondunk le a büszkeségről

. A büszke emberek ráadásul vonzzák a bírálatot, és a bennük lévő ellenállásnak, sokszor tagadásnak köszönhetően folyamatosan védekezni kényszerülnek.

Mi lenne, ha másképp állnánk ugyanahhoz a helyzethez? Hiszen amit valóban tudunk, az egyrészt sosem szorul védelemre, másrészt pedig különbözik a büszkeség energiájától.

Tiszta szeretetünk és nagyrabecsülésünk valami iránt olyan szilárd állapot, amelyet nem lehet megtámadni.

Ráadásul az alázatos embert nem lehet megalázni, mivel a büszkeséget elengedve védetté válik a sérülékenységgel szemben, amelynek helyébe így a belső biztonság és az önbecsülés lép.

A szeretet a világegyetem alapvető törvénye

A félelem a szeretet által gyógyul. A szeretet előtt tornyosuló akadályok elengedésével a szeretetre való fogékonyságunk fokozatosan növekszik.

Ha egy nehézség, helyzet esetén is képesek vagyunk elfogadással és szeretetteljesen fordulni a világhoz, akkor megoldás és a pozitív fordulat is könnyedebben bukkan elő az életünkben.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!