Egészségünk

Erre a dologra mindenki nagyon figyeljen, ha paradicsomot vásárol, sokan nem tudják, mi ez!

Így tehetsz különbséget az igazi és a vegyszerezett paradicsom között…

A paradicsom nagyon egészséges, azonban arra nagyon kell vigyázni, hogy milyen zöldséget fogyasztasz ebben az évszakban.

A paradicsom egy nyári zöldség, semmiképp se hidd el, hogy télen az áruház polcain található zöldség egy egészséges nap érlelt példány.

Hirdetés

A legtöbb példány, amit az üzlet polcairól veszel le, nagyon jó mutat, hibátlan, de tele van hormonokkal, cellulózzal, és különböző vegyszerekkel.

Nehogy azt gondold, hogy a külföldi paradicsomra igazak az előbbi állítások.

A hazai termelők is a legtöbb esetben külföldről vásárolják a magokat, és ez gyakran az íz, és a tápérték kárára írható.

A mezőgazdászok a növény védelme miatt nagyon sok műtrágyát használnak, így fennáll az esélye annak is, hogy a növény akár rákkeltő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Ha túl sok cellulóz van a paradicsomban, fás lesz, és túl kemény. Azonban sajnos ezenkívül a másik igen káros anyag, ami benne van az az L-metionin, ami befolyásolja a paradicsom színét.

Mikor a kezünkbe veszünk egy piros paradicsomot, azt gondoljuk, hogy milyen szépen meg van érve, közben pedig az L-metionin adja ezt a színt.

A hormonok következtében a paradicsom felszínén barnás csíkok láthatóak, és, ha felvágjuk, akkor látni fogjuk, hogy szinte eltűntek a magjai, csak egy kocsonyás anyag található benne.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a zöldségek ionizáláson esnek át, ennek az eljárásnak köszönhető, hogy olyan hosszú ideig frissen maradnak az üzletek polcain.

Hogyan tegyünk különbséget az igazi, és a “mű” paradicsom között?

  • Az igazi paradicsom nem kőkemény, és a héja sem túl vastag.
  • Az igazi paradicsom színe általában halványabb piros, nem sötét vörös.
  • A szár résznél tapintsd meg, az igazi paradicsom soha nem kőkemény.
  • Ha elvágod, az igazi paradicsom lédús, íze édes-savanykás.

Sokaknak beváltak ezek a tippek, azóta pedig az öntudatos táplálkozás útjára léptek…

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!