CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

A valódi Jézus arca mindenkit sokkolni fog: ki is volt és hogyan nézhetett ki valójában?

Döbbenetes teóriák és tudományos tézisek láttak napvilágot a Messiásról. Jézus kifejezetten ronda volt? Maga a Biblia is erre utal egyesek szerint egyetlen helyen, ahol utalást tesznek a kinézetére. Ki mit gondol?

Hamis Jézus-képet imádott a világ?

Talán az egész emberiséget foglalkoztatja a kérdés: hogyan is nézhetett valójában ki Jézus?

És hogy menyire hasonlít a mai modenr keresztény kultúrkörben elterjedt ábrázolása a valóságra…

Hirdetés

Többekben felvetődött ugyanis az, hogy Jézusról valójában egy hamis bálványt imád ma mindenki, mert a hosszú hajú, szakállas kaukázusi fehér férfialak voltaképpen hamis.

A tudományos megközelítése szerint ugyanis a valódi Jézus arca köszönőviszonyban sem volt vele.

Mi több, az eredeti, történelmi Jézus teste is zömökebb és sötétebb bőrű volt, és nagyon alacsony volt a mai szemmel nézve, mint valamennyi galileai zsidó férfi.

Arról korábban már itt írtunk, hogy egy friss és modern antropológiai és egyéb tudományos módszereket bevető vizsgálat szerint hogyan is nézhetett ki a Messiás.

Jézus teste sem az volt aminek eddig hittük?

Ha valóban mérvadó a nemrég elvégzett friss tanulmány az arcról, akkor egy alacsony és zömök zsidó férfi lehetett sötétebb bőrrel.

Ez pedig szögesen ellent mond a híres Torinói lepel lenyomatát képező testnek.

Ez ugyanis egy viszonylag magas, az eredeti keresztény kultúrkörben elterjedt, elterjesztett Krisztus képnek felel meg.

A torinói lepel alapján olasz professzorok elkészítették a szöveten kirajzolódó férfialak háromdimenziós modelljét: a vászondarabon szinte egészen biztosan Jézus képmása látható, így minden korábbinál pontosabb képet kaphatunk magasságáról és kinézetéről!

„A vizsgálataink alapján Jézus különleges szépségű férfi volt. Hosszú, de robusztus végtagokkal, közel 5 láb 11 hüvelyk [1,8 m] magas volt, miközben az átlagos magasság a korban 5 láb 5 hüvelyk [1,65 m] volt. Királyi és fenséges arca volt.”

Hirdetés

-nyilatkozták a Torinói lepel kapcsán korábban.

Ez két dolgot vet fel: az egyik hogy itt valami nem kerek, a másik pedig az, hogy a Torinói lepel nem valódi.

A Torinói lepellel kapcsolatban a mai napig nincs hitelt érdemlő konkrétum, sokak szerint csak a Vatikán ragaszkodik erősen az ereklyéhez, noha mára már nyilvánvaló, hogy a lepel által sugallt alak nem lehetett Jézus.

Jézus kifejezetten ronda volt?

Sőt, egy felvetés szerint Jézus nemhogy nem rendelkezetzt kifejezetten szép arccal és testtel, de jóindulattal is egy átlagos korabeli férfi lehetett.

Ezt részben a Biblia maga támastja alá.

A Biblia ugyanis csak egyetlen helyen utal Jézus külsejére, Ézsaiás próféta könyvében (53:2b), a következő szavakkal: „Nem volt neki szép alakja, amiben gyönyörködhettünk volna, sem olyan külseje, amiért kedvelhettük volna.”

Feltételezések szerint nem különbözhetett jelentősen a korabeli Palesztina lakóitól (a galileai sémi törzsek tagjaitól), mivel ha így lett volna, azt vélhetően említenék az evangéliumok.

Ez alapján sötét haja és dús szakálla lehetett; az átlagmagasság ekkor 155 cm körül, az átlagos „testsúly” pedig 50 kg körül lehetett. Richard Neave, a Manchesteri Egyetem egykori orvostudományi szakértője szerint valószínűleg külsőleg hasonló volt a tanítványaihoz, hiszen elfogásakor a Getszemáni-kertben a katonák nem ismerték fel, és ezért kellett Júdásnak csókkal jeleznie nekik, hogy kit kell elfogniuk.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.