CímlapsztorikMisztikumTudomány

Jézus teljesen máshogy nézett ki? Az egész világ átverve

Végig egy hamis bálványt imádott a világ? Tudományos bizonyítékok döntik meg az eredeti “Jézus-képet”.

Elfelejthetjük az eddigi Jézus-képet

Ha igaznak bizonyul egy friss kutatás, elfelejthetjük az összes Jézust tartalmazó reneszánsz festményt, mert valójában teljesen máshogy nézett ki, mint ahogy eddig ábrázolták.

Márpedig a kutatást azóta több később végzett kutatás is megerősíteni látszik.

Hirdetés

Itt az ideje tehát leszámolni azzal az illúzióval, hogy Jézus fehér kaukázusiként él sokak fejében.

Persze aki egy kicsit jártasabb a vallástörténelemben annak ez nem feltétlen okozhatott meglepetést, de azt kevesen tudják, hogy a ma ismert, a keresztény világban elterjedt Jézus ábrázolások mind tévesek.

A Manchesteri Egyetem szakértője szerint így nézett ki Jézus

Richard Neave, a Manchesteri Egyetemről nyugdíjba ment orvostudományi szakértő társszerzőként jegyzi a Making Faces: Using Forensic and Archaelogical Evidence című könyvet, amelyben számos történelmi személyiség arcképét rekonstruálták az igazságügyi antropológia segítségével.

Ez alapján egy olyan arc rajzolódott ki, ami alapjaiban mszakít a fehér bőrű Jézus-képpel.

Ez az arc ugyanis egy közel-keleti “őslakoshoz” hasonlít jobban, egy az egyben megfeleltethető egy korabeli galileai zsidóval.

A tudós abból indult ki, hogy a keresztrefeszítést megelőzően Júdásnak meg kellett mutatnia, a sok ember közül melyik Jézus, mert azok nem tudták megkülönböztetni őt a tanítványaitól.

Neave és a kutatócsoportja többek közt izraeli régészek által feltárt szemita koponyákat tanulmányozott, és azokból kiindulva, különböző digitális technikákat alkalmazva fedték fel, milyen lehetett az arcukon lévő bőr és izomzat.

Az egész világ “átverve”?

Ugyan a klasszikus képet támasztja alá, hogy Neave-ék szerint is szakállas volt Jézus, viszont a hosszú haj helyett valószínűleg rövid, erős, göndörödő frizurát viselt.

Ha a felépítése hasonlított a korabeli szemita férfiakéhoz, akkor a hagyományosan magasként ábrázolt Jézus valójában inkább 160 centiméter körül mozgott.

Hirdetés

És mivel 30 éves koráig ácsként dolgozott, tehát kinti, fizikai munkát végzett, a kutatócsoport szerint erősebb testalkattal és jobban barázdált bőrrel rendelkezett.

Mindez alapjaiban megy szembe a jelenleg ismert Jézus-képpel.

Ez azt jelentené tehát, hogy az egész világot átverték, mindenki egy hamis képhez, egy kvázi bálványhoz imádkozott?

Nos, nem teljesen.

Jézus alakját egészen a harmadik századtól kezdve előszeretettel örökítették meg festők, szobrászok és mindenféle művészek.

Az idők során kialakult Jézus-kép egyre inkább kezdett hasonlítani azokhoz az etnikumokhoz, ahol a művek készültek – így az olasz és a spanyol reneszánsz festményeken már fehér bőrű Krisztust láthattunk.

Furcsa belegondolni tehát, hogy a Jézus ábrázolások jelentős része valójában messze eltér a valóságtól.

A durva az, hogy ez még az egyház intézményén belül is így van, a Vatikán sem az eredeti és sokkal pontosabb, valósabb Jézus-képet “használja”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!