Misztikum

A világvégéről és Magyarországról szól Nostradamus utolsó próféciája

Ha ez tényleg bekövetkezik, akkor a sötét idők még csak most kezdődnek…

Minden eddigi nagyobb eseményt tűpontosan megjósolt

Mit tartalmaznak Nostradamus jóslatai világvége jövendölései során és mit mondanak Nostradamus jóslatai Magyarország kapcsán? Miért foglalkoztak az emberek a történelem során annyit a világ végével, miért hisszük azt, hogy egyszer mindenképp megszűnik az élet?

A világ vége, mint jóslat, bekövetkezendő esemény a történelem során számtalan alkalommal jelent meg nem csak a Biblia hatására a keresztény kultúrában, hanem más mitológiai, vallási történetekben is. Gondoljunk csak a viking Ragnarökre, a világot többségében elpusztító, végső csatára, vagy az ősi aztékok által megjövendölt pusztulásra, majd a Föld újra benépesülésére.

Hirdetés

Az emberiség jelenlegi tudása szerint nincs olyan konkrét, előrejelezhető esemény, amely biztosan az emberiség, sőt a világ végét jelenti.

Ennek ellenére Nostradamus eddigi jóslatai rendre bejöttek, ezért nagyon sokan aggasztónak tallják az egyik legutolsó próféciáját és hisznek is benne.

Az asztrológia és a misztikumok hívei többé-kevésbé egyet értenek abban, hogy Nostradamus jóslatai a következő eseményeket ténylegesen megjövendölték:

  • a francia forradalom kitörése;
  • Napóleon felemelkedése;
  • Hitler fellépése;
  • Diana hercegnő halála;
  • az első és a második világháború kitörése;
  • az atombomba felfedezése;
  • a Hirosima és Nagaszaki elleni atomtámadások;
  • Louis Pasteur munkássága (a veszettség elleni védőoltás feltalálója);
  • a holdra szállás;
  • a Challenger-katasztrófa.

Ez pedig minimum elgondolkodtató, különösen azért, mert a jövőnkkel és a világvégével kapcsolatban is jósolt.

Ez pedig még “hátra van”…

Ezek voltak Nostradamus jóslatai Magyarországról és a világ végéről

Nostardamus előre vetíti a harmadik világháborút, emly után egy nagyon nyomorúságos korszak fog bekövetkezni az emebriség életében.

A harmadik világháború után Nostradamus jóslatai szerint újra béke és jólét következik, ami hosszan tart, majd eljön az „Antikrisztusok kora”, amikor is véreskezű diktátorok fogják uralni a világunkat.

Nostradamus jóslatai szerint a világvége igenis el fog jönni, azonban a jövendőmondó ennek bekövetkeztét jóval távolabbi időpontra teszi. Nostradamus számításai szerint a világvége valamikor a 3. évezred vége felé fog bekövetkezni, azonban a dátum elég képlékeny, hiszen maga az asztrológia is egy olyan spirituális tudomány, amely nem tudja előre megjósolni, hogy milyen esemény pontosan hogyan fog bekövetkezni – éppen ezért kétes is Nostradamus megítélése.

Nostradamusnak léteznek jóslatai Magyarországról is.

Hirdetés

A történészek szerint Nostradamus jóslatai Magyarországról is szólnak néhány sor erejéig, még pedig a következők:

„A nagy Germánia egy kapitánya
Jön színlelt segítségül,
A királynak királyoktól segítség Pannóniában,
Hogy annak lázadása nagy vérontássá legyen.”

Magyar történészek értelmezése szerint Nostradamus jóslatai Magyarország, egész pontosan az akkori Osztrák-Magyar monarchia eseményeiről szólnak, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején.

Az elemzők állítása szerint a vers Görgey Artúrról szól, akit politikai ellenfelei árulással vádoltak.

A magyar Nostradamus jóslat érdekessége, hogy Nostradamus igen ritkán nyilatkoztatott ki olyan jövőképeket, amelyek nem Franciaország területére vonatkoztak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.