CímlapsztorikTudomány

Aggasztó hírek érkeztek a Pfizerről: csak 39%-os védelem a delta ellen?!

Izraelből megrázó adatok érkeznek… Ha ez bebizonyosodik, akkor a negyedik hullám kimenetelét is megváltoztatja majd!

Nem biztos, hogy az egyik legjobbnak tartott koronavírus oltás, a Pfizer kellő hatékonyságú a delta variánssal szemben.

Legalábbis a legfrissebb adatok szerint arról van szó, hogy Izraelben zajlik valami, ami rendkívüli aggodalommal tölti el a világot.

Hirdetés

Egyúttal nagy félelmeket indíthat a negyedik hullámmal kapcsolatban, mert ha igazak az adatok, akkor sokkal súlyosabb lehet.

Az izraeli egészségügyi minisztérium most 39 százalékosra tartja a Pfizer-vakcina nyújtotta védelmet a delta variánssal szemben.

Mint a Times of Israel írja, a tünetes megbetegedések kivédésében jelenleg 41 százalékosra tartják az oltóanyag nyújtotta védelmet, a súlyos megbetegedések ellen pedig 91,4 százalékban véd az izraeli hatóságok szerint az oltóanyag.

Izrael egészségügyi minisztériuma csütörtökön tovább csökkentette és már csak 39 százalékosra értékelte a Pfizer-BioNTech vakcina hatékonyságát…

Az izraeli adatokból az is kitűnik, hogy a vakcina nyújtotta védelem folyamatosan gyengül, minél több idő telik el az oltás óta.

A minisztérium szerint akit januárban oltottak, az már csak átlagosan 16 százalékban védett, akit áprilisban, az pedig 75 százalékban.

Azonban a 39%-os védettség azért aggasztó, mert ez bár a súlyos megbetegedés ellen is jó eséllyel még mindig kellő védelmet ad, nem szab gátat a járvány terjedésének.

Ezáltal a negyedik hullám a második vagy harmadik hullámhoz hasonló súlyosságú lehet akár Magyarországon is.

Egyúttal megmagyarázza, hogy Európa-szerte is miért küzdenek most komoly negyedik hullámmal az egyes országok a britektől kezdve a németeken át az osztrákokig…

Hirdetés

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Ha tetszett, kövesd partnerünk tartalmait is!

Iratkozz fel a csatornára.

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.