Tudomány

Aggasztóan viselkedik a Nap: a NASA sem zárja ki a 2025-ös világvégét?

Az elit tényleg felkészült már az evakuációra?

Mindenki a 2025-ös világvégéről beszél

Egy ideje számos helyen lehet olvasni és hallani arról, hogy 2025-ben egy olyan nagy erejű napkitörés következhet be, mely a Földet elérve lényegében visszabombázná az emberi fajt a kőkorszakba.

A felröppenő híreket csak erősíti az, hogy egyes tudósok és szakemebrek is elismerték: Egy ilyen X-fler, azaz brutális erejű Napkitörés valóban katasztrofális hatással lenne ránk.

Hirdetés

Egyesek számításai szerint még a legenyhébb esetben is bekövezkezhetne például az, hogy a globális internet bizonytalan időre leáll.

Ráadásul a Napvatékenység valóban fokozódni látszik, méghozzá igen erőteljesen, miközben csillagunk egyre furcsábban viselkedik.

A Nap nagyon erős sugarakat kezdett el kibocsátani

A tudósok szerint a Nap évek óta nagy energiájú gamma-sugárzást bocsát ki, amiről most bebizonyosodott, hogy a Földet is eléri.

A Mexikóban található különleges obszervatórium észleléseiről a Physical Review Lettersben számoltak be a napkutatók.

A Nap rengeteg, különbözőféle energiát sugároz, nukleáris reakciói révén kibocsátja a látható fényt, ami körülbelül 1 elektronvolt energiát hordoz. Az újonnan megfigyelt gamma-sugárzás ezzel szemben akár a 10 tera-elektronvoltot (TeV) is elérheti, ami ötvenszer nagyobb, mint amiről a kutatók eddig tudtak.

A NAGY EREJŰ GAMMA-SUGÁRZÁS NYOMÁBAN OLYAN RÉSZECSKEÜTKÖZÉSEK ÉS ROBBANÁSOK KELETKEZNEK, AMIKET EDDIG NEM FIGYELTEK MEG ÉS SZABAD SZEMMEL LÁTHATATLANOK IS.

A nap tevékenysége tehát egyre furcsább és fenyegetőbb – vélik sokan.

Az elit tényleg titokban készül a világvégére

Ráadásul ezzel egy időben egyre több helyen lehet olyan szóbeszédeket hallani, miszerint az elit egy ideje készül arra, hogy egy napkitörés “vihara” söpörheti el a földi civilizációt, ezért zárt, önfenntartó világokat építettek a Föld felszíne alatt.

Mi több, léteznek olyan összeesküvés elméletek melyek szerint a Hold sötét oldalán már rég egy alternatív Holdváros várja az oda menekülő elit családokat, akiket kozmikus bárkákon fognak feljutttani kozmokus kísérőnkre.

Hirdetés

Br tény, hogy a különféle óvóhelyek és világvége bunkerek száma gomba módjára szaporodik, a mai napig nincs bizoyíték rá, hogy egy összehangolt terv lenne mögötte, vagy hogy az elit valóban szervezetten készülne az ismert világ végére.

A 2025-ös világvége valódi esélyei

2022-ben írt róla a sajtó, hogy egy, a Napból érkező titokzatos lökéshullám miatt repedés keletkezett a Földet védő mágneses mezőn

– írta akkor a LiveScience információi alapján a hvg.hu is.

A lökéshullám egy napszél kíséretében érkezett.

A NASA szaklrtői is elismerik, hogy a Nap a jelenlegi ciklusa csúcsát 2025-ben érheti el, így arra számítanak a kutatók, hogy a jövőben még több hasonló jelenséget figyelhetünk meg.

Ezek pedig valóban nem zárják ki egy nagyobb erejű fler esemény bekövetkezését sem.

Ugyanakkor a szakértők elmondták: nem szabad pánikolni, mivel a nagy erejű Napkitörésnek a Föld felé kell néznie, hogy valóban egy a Földön végig söprő kataklizma esélye meglegyen.

Ez pedig némileg csökkenti szerencsére az esélyét egy világvégének.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!