Misztikum

Repülőgépet elteleportáló ufókról készült felvétel sokkolja a világot – VIDEÓ

Egy kerek tárgy jelenik meg a 370-es járat közelében (és több másik), amelyet a radar nem “olvas be” automatikusan repülőgépnek. “…a radarlejátszás nem csak zavarba ejtő, hanem két jól látható anomáliát is mutat.”

A Malaysia Airlines MH370-es járatának eltűnése a 21. század egyik legnagyobb rejtélye, amely még megfejtésre vár.

A Boeing 777-200ER típusú repülőgép 239 emberrel a fedélzetén, beleértve a pilótákat és a személyzetet, 2014. március 8-án tűnt el.

Hirdetés

A gép Kuala Lumpurból Pekingbe repült, amikor utoljára a Dél-kínai-tenger felett követték nyomon Malajzia és Vietnam között.

2014 március 8-án éjszaka a Malaysia Airlines MH370-es járata útnak indult a malajziai Kuala Lumpur nemzetközi repülőtérről (KLIA) a kínai
Peking Capital nemzetközi repülőtérre.

A repülőgépen összesen 239 utas és személyzet tartózkodott. A repülés számított időtartama 6 óra körül volt.

A következő hat órában a gép folytatta útját. Fontos megjegyezni, hogy a pekingi repülőtéren a tervezett leszállási ideje eredetileg 06:30 volt, azonban az Indiai-óceán feletti Inmarsat műhold óránkénti jeleket vett a repülésről, és utoljára 8:11-kor észlelte a gépet. 08:19-kor és 09:15-kor a kommunikáció során egy lehangoló esemény történt – a gép teljesen eltűnt a kommunikációs vagy nyomon követési kísérletek minden formája elől.

Közvetlen kommunikáció hiányában egy sor lehetséges röppályát számítottak ki, hogy megbecsüljék a lehetséges útvonalakat, amelyeket a repülőgép az utolsó ismert helye után, 02:22 óta megtehetett.

A számítások az Inmarsat pingjein alapultak, amelyek 08:19-ig folytatódtak.

A Malaysia Airlines 2014 márciusának végén közölte a családokkal, hogy a társaság úgy véli, hogy a gép az Indiai-óceánba zuhant, feltételezve, hogy nincs túlélő. Van azonban néhány elmélet a 370-es járat eltűnésével kapcsolatban.

Az egyik elmélet szerint a gépet az amerikai légierő eltérítette, lelőtte, vagy “cirkáló üzemmódban” volt, amikor lezuhant, és egyesek UFO-elrablásra tippelnek.

Egy régi videófelvétel kezdett keringeni a közelmúltban szerte a közösségi médiában, amelyen három azonosíthatatlan gömb alakú tárgy látható egy utasszállító körül, mielőtt az eltűnik az égen.

Hirdetés

Ezt a videót (ahogy alább látható) egy “RegicideAnon” nevű felhasználó töltötte fel a YouTube-ra

  1. június 12-én. A leírásban azonban megemlítették, hogy ez a videó a korábban kapott műholdfelvétel alternatív szöge, amelyet ugyanaz a
    felhasználó tett közzé 2014. május 19-én. A felhasználó megjegyezte, hogy az utóbbi videót 2014. március 12-én kapta meg, meglepő módon
    négy nappal az MH370 eltűnése után.

A utasszállító a videóban az MH370? A videók hitelesek? Mielőtt belevágott volna a videók technikai jellegébe, az IBTimes 2014. április 23-án közzétett egy cikket, amely szerint a malajziai légierő főnöke, Rodzali Daud azt mondta, hogy a katonai radar UFO-t észlelt a Malacca-szoros északi részén 2 óra 15 perckor, körülbelül egy órával azután, hogy a gép eltűnt a légiforgalmi irányító képernyőkről.

Az újság ezt írta:

“A gép eltűnéséhez vezető pillanatok radarlejátszását látva az ember megbocsáthatja a Malaysia Airlines-nak, hogy ebben az esetben nem volt előrébb – mert a radarlejátszás nem csak zavarba ejtő, hanem két jól látható anomáliát is mutat.”

A radarlejátszás több tucat repülőgépet ábrázol, amelyek akkoriban repültek a régió felett.

Az első sajátosság a képernyő bal alsó sarkában látható. Egy kerek tárgy jelenik meg a 370-es járat közelében (és több másik), amelyet a radar nem “olvas be” automatikusan repülőgépnek.

Ez a kerek tárgy hirtelen “repülő” formát ölt a radar képernyőjén, és olyan sebességgel gyorsul, amely legalább ötszöröse a környező repülőgépek sebességének, kelet felé haladva a Dél-kínai-tenger felett – majd hirtelen a tárgy megáll, és úgy tűnik, egy helyben lebeg.

Az UFO-közösség szakértői most egy új elmélettel álltak elő, amely összekapcsolja a két felvételt a Malaysia Airlines MH370-es járatával.

A Reddit egyik felhasználója részletes elemzést végzett a videókról, ami meglepő összefüggést mutat a videóban szereplő állítólagos repülés és az MH370 között.

Az első videó, amelyet Forward-Looking Infrared (FLIR) technológiával rögzítettek, dinamikus jelenetet mutat mozgó felhőkkel. Ez a mozgás rendkívül realisztikus, amint azt a felvételek egymás melletti összehasonlítása is mutatja.

Egy 3D vizuális effekt (VFX) művész szerint az ilyen valódi felhőmozgások megjelenítése nagyon bonyolult, kiemelve a hitelesség elérésével járó kihívásokat. Ezenkívül a felhők villanófény általi
pontos megvilágítása meggyőző bizonyítékként szolgál a statikus háttér fogalmával szemben.

A repülőgép videók széleskörű kíváncsiságot és vitát váltottak ki az UFO-közösségben. Ezek a videók két nézőpontból állnak: előretekintő infravörös (FLIR) felvételekből és egy műholdas perspektívából.

A felhasználó megjegyezte, hogy a felhők valósághű mozgása a videókbanm egcáfolja az egyszerű elvárásokat, és a 3D VFX művésztől származó betekintések hangsúlyozzák az ilyen valóságszerűség szimulálásának nehézségét.

A felhők villanás általi pontos megvilágítása pedig megerősíti a hitelességet. Az ábrázolt repülőgép és az MH370-es járat közötti pontos egyezés növeli a videó hitelességét.

A kameraelhelyezkedési inkonzisztenciák miatt azonban kérdések merülnek fel a FLIR felvételek drónforrásával kapcsolatban.

A műhold perspektíva helye, valamint az alternatív GPS-koordináták vitákat váltanak ki a repülési mintákról és az eltérésekről.

A műholdról készült felvételek elemzése tisztázza a forrást, miközben figyelembe veszi a műholdképek szögeinek változékonyságát.

A termikus színezéssel kapcsolatos vitákat megcáfolják azáltal, hogy megjegyzik annak állíthatóságát a hőlátó kamerákban. Végül, az MH370-es repülés közelében észlelt kerek UFO-k kétes állítása alátámasztja a videókat övező intrikákat és bizonytalanságot a szélesebb UFO diskurzus kontextusában.

A katonai műholdak által felfedezett három UFO érdekes kérdéseket vetett fel az MH370 repülési útvonalával kapcsolatban.

E titokzatos tárgyakat részletező cikk az ABC News oldalán található.

Érdekes módon meg kell jegyezni, hogy az MH370-es járattal kapcsolatos törmeléket fedeztek fel.

Több cikk azonban kétségeket fogalmaz meg a törmelék legitimitásával kapcsolatban, köztük Jeff Wise, az Express, a News.com.au és a Reuters írásai, amelyek mindegyike hozzájárul az MH370-es ügy körüli folyamatos bizonytalansághoz.

Mindezek ellenére nincs áttörő bizonyíték arra, hogy a felvétel ténylegesne hiteles, vagy valódi lenne, ezt fontos kihangsúlyozni, így egyelőre továbbra is rejtély az egész ügy.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!