CímlapsztorikÉrdekes világ

Akár 10-20 centis hó is hullhat: sok helyen 5 fok alá zuhan a hőmérséklet!

A most következő időjárásban nem lesz köszönet!

A lehűlés jelentős mennyiségű csapadékot is hoz a következő napokban.

A tőlünk nyugatra hullámzó frontrendszer hétfőn megközelíti hazánkat, hidegfronti szakasza pedig a délután második felében már megérkezik északnyugatra a felszín közelében.

Hirdetés

A hideg levegő megerősödő, estétől viharossá fokozódó széllel zúdul be a Kisalföldre, melynek eredményeként a front előtti 18-20 fokos értékek estére 10 fok, néhol akár 5 fok alá esnek vissza.

A nyugat felől megnövekvő felhőzetből a Nyugat-Dunántúlon egyre többfelé hullhat eső, a front érkezésével pedig északnyugaton záporok, zivatarok alakulhatnak ki – írja az Időkép.

Az este és éjszaka folyamán az északi és középső tájakon is több helyen várható eső zápor. Nyugaton és a Bakonyban pedig már havas eső, hó is előfordulhat.

Érkezik a lehűlés, vele együtt a csapadék, amely országszerte kiadós mennyiségűnek ígérkezik. Főként a Bakony, a Mecsek és az Északi-középhegység magasabb csúcsain hullhat akár 10-20 centi hó.

A magasban történő lehűlés hatására kedden előbb a Dunántúl hegyvidéki tájain, majd az Északi-középhegységben is havas eső, havazás váltja az esőt.

Alacsonyabban fekvő területeken is előfordulhat helyenként szilárd halmazállapot, de itt a pozitív hőmérséklet miatt nem fog megmaradni a hó.

A hegycsúcsokon ugyanakkor fagypont alá csökken a hőmérséklet, ennek köszönhetően a lehulló meg is marad. Elsősorban a Bakonyban, így a Kab-hegyen és a Kőris-hegyen akár 20 centi hó is összegyűlhet 2 nap alatt.

Vastagabb hótakaró alakulhat még ki a Mecsekben, a Kőszegi-hegységben valamint az Északi-középhegység magasabb csúcsain.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.