CímlapsztorikÉrdekes világ

Aki majdnem tönkretette a világelit energialobbiját: Tesla találmánya mindent vitt volna

Az összes energiából élő, az emberiséget közműrabszolgaságba hajtó vállalat és vezetője bukott volna, ha megvalósul a találmánya, ezért őt buktatták meg…?

Edison és Tesla párharca többről szólt mind gondolnánk

Nikola Tesla és az energialobbi harca régóta köztudott, ahogyan arról is írnak régóta, hogyan lehetetlenítették el a nagy feltalálót.

Edison ugyanis lepaktált az energialobbival annak idején amikor Teslával folyamatosan versengett.

Hirdetés

Edison gátlástalanságát jól mutatja, hogy még az sem érdekelte, hogy saját igazát bizonygatva ki kell végeznie egy elefántot.

Mindezt csak azért, hogy bebizonyítsa, mennyire veszélyes a Tesla által kitalált áramellátási rendszer.

Az egyenáram és a váltóáram közti harc mögött azonban sokkal nagyobb és démonikusabb harc dúlt.

Valójában ugyanis Tesla a végtelen energiaforrások feszegetésével olyan darázsfészekbe nyúlt bele, amibe soha nem lett volna szabad.

Az amerikai elektromos infrastruktúráért folytatott küzdelem egyik legjelentősebb áldozata az az elefánt volt, akit Thomas Edison ezerötszáz ember előtt végzett ki egy áramcsapással, tettét pedig filmre is rögzítette.

Szó szerint tehát kimondható, hogy kettejük versengése vérre menő volt és az egész világ sorsa és jövője múlott rajta.

Egy biztos, és ezt ma már senki sem tagadja:

Edison évtizedekkel visszavetette az elektromos ipar és technológia fejlődését.

Edison kegyetlen személiység volt.

Edison célja egyértelmű volt: meg akarta győzni az amerikaiakat, hogy a váltóáram veszélyes. Ennek érdekében leveleket írt, cégvezetőket győzködött, kutyákat kínzott és ölt meg nyilvánosan.

Hirdetés

Edison gyakran lopott, vagy olyan találmányokhoz – fonográf, mozgókép – adta a nevét, amelyeket más tudósok is rövid időn belül sikerre vittek volna.

Tesla találmányai nem keltek el olyan jól a piacon, ám a Niagara-vízesésnél megépített erőműve valóban lenyűgözte a világot.

A vezeték nélküli információ- és áramátadás atyjaként olyan készülékek feltalálásához járult hozzá, mint a rádió, a telefon, a mobil és a televízió.

Tesla fő bűne azonban a végtelen energia volt

Ő ugyanis majdnem tönkretette a világelit energialobbiját: Tesla találmánya mindent vitt volna.

Az összes energiából élő, az emberiséget közműrabszolgaságba hajtó vállalat és vezetője bukott volna, ha megvalósul a találmánya, ezért őt buktatták meg őt sokak véleménye szerint.

Gondoljunk csak bele.

Az energiaiparon keresztül még akkor is trösztösödtek az energiaipari mágnások és a felső tízezerhez tartozó elit kezdett kialakulni.

Kiskirályok kezdtek el rettegni, hogy valaki feltalált egy tornyot, mely képes az éterből energiát “lehívni”.

Ettől kezdve kinek adták volna el a fosszilis, ósdi energiahordozóikat, vagy Edison mit is csinált volna az elektromos szabadalmaival?

Teslának tehát “mennie kellett”.

Módszeresen csinálták ki, az energialobbi parancsára.

Végül a legendák szerint magányosan halt meg egy hotelszobában, halála után pedig hiába próbálták megkaparintania tudását, nagy részét ő maga vitte a sírba saját magával.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!