CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Álmodtál már ezzel a férfival? Világszerte egyre többek álmában jelenik meg

Minden éjjel emberek százainak álmában jelenik meg ugyanaz az alak.

Bizarr tömegpszichózis, vagy a kollektív tudat bizonyítéka, egyfajta kivetülése?

A világ egyik legnagyobb pszichológiai rejtélye

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy van egy fantomrajz egy ismeretlen férfiról, akivel világszerte nők százai, sőt, ezrei álmodnak?

Hirdetés

Amenynire abszurdnak hata történet, annyira igaz is!

Az egész new Yorkból indult a források szerint, és először egy ottani pszcihiáter fedezte fel a jelenséget, és az egymástól eltérő álmokban feltűnő férfit, aki valójában mindenhol ugyanaz.

Mára világszerte rengetegen álmodnak vele, és a pszchiátereknek csak feltételezéseik vannak arról, hogy mi állhat a jelenség mögött.

2006 mint első jelenés, nulladik “páciens”

2006-ban a new-yorki pszicháter egyik páceiense írta le, majd aztán le is rajzota azt a férfit, aki mindig megjelent álmában és nagyon nyugtalanította őt.

Azóta évről-évre több ezer újabb ember látja ezt a férfit, a fantomrajzot pedig több neves portálon, pszichológiával foglalkozó oldalon közzétették.

Kvázi “körözik” ezt a személyt, de senki sem tud róla semmit.

Los Angelesből, Berlinből, Stockholmból, Párizsból, Új Delhiből, Moszkvából, Rómából, Barcelonából és még megannyi más pontjáról a világnak, egymástól teljesen függetlenül felbukkantak olyanok, akik álmodtak már a titokzatos alakkal.

Ismeretlen férfi: ki lehet ő?

Rengetegen kíváncsiak voltak arra, hogy ki lehet ez a titokzatos alak. Egyfajta tuadatalatti kivetülés?

Vagy a kollektív tudat első komoly bizonyítéka?

Mint ismert, a kollektív tudat lényegében az emberi tudatok valamilyne felsőbb szinteken való összekapcsolódása.

Hirdetés

Ezek mind-mind olyan közös megnyilvánulások, ahol az egyes tagok nincsenek közvetlen kapcsolatban a csoport többi tagjával, viselkedésük mégis szinkronizált, analóg jellemzőket mutat.

Számos elmélet létezik arra nézvést, hogy ki lehet ez a férfi. Az egyik elmélet vallási hátteret feltételez.

Eszerint a férfi tulajdonképpen a Teremtő megtestesülése.

Az elméletben hívők szerint a férfi annál is inkább lehet Isten, mivel az álmodóknak rendszerint tanácsokat ad, hogyan oldják meg magánéleti problémáikat.

Egy másik elmélet, mind közül a legkevésbé tudományos szerint a férfi egy álomlovas, akinek megvan az a képessége, hogy belépjen az emberek álmaiba, valamiféle pszichológiai adottságának köszönhetően.

Néhányan úgy vélik, a különleges tehetséggel rendelkező férfi ugyanúgy nézhet ki a való életben is, mint az álmokban, mások elképzelése szerint azonban egész más lehet.

A tudomány magyarázata

Léteznek sokkal tudományosabb magyarázatok is.

Ugyanakkor nem szabad elfelejteni azt, hogy ezek a magyarázatok sem telejsen feedik le magát a jelenséget, éppen ezért valójában ma is mindenki csak találgat az “álomlovas” férfivel kapcsolatban.

A tudományos körök feltételezése szerint ez a férfiarc egyfajta sablon, amit az ébren lévő ember az álmában megjelenő, utólag nehezen felidézhető arcok helyébe helyez.

De van egy másik, még frappánsabb magyarázat rá.

Mindazok, akik már valaha értesültek ennek az álmokban felbukkanó férfinak a “létezéséről”, és látták a képét, olyannyira ledöbbentek az eset hallatán, hogy álmukban ők is találkoztak a férfival.

Így lett idővel négy emberből kétezer.

De hogy mi a teljes igazság, azt talán sosem tudjuk meg, talán ez a férfi valóban létezik ezzel az ábrázattal világban, és valamilyen okból rengetegen álmodnak vele…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!