Egyéb

Monumentális Rejtélyek: Ellis Island, a mozgó kövek, és Alamo kincse

Olykor a lábaink előtt hevernek a legnagyobb titkok…

Don Wildman sorozata olyan szobrokat, emlékműveket, sírköveket mutat be, amelyek hírhedt bűncselekményeknek, botrányoknak, katasztrófáknak vagy győzelmeknek állítanak emléket.

A dokumentumfilmet lentebb találod! Röviden a tartalmából a teljesség igénye nélkül:

Hirdetés

Lucy az elefánt

Ez volt az egyik első nagyméretű épület a világon, ahogyan azt az amerikai építész, James F. Lafferty 1882-ben tervezte.

Fából és ónból készült anyagként használták fel az épületet, és időben az ott élő emberek csatlakoztak hozzájuk, hogy az épület a Lucy “kisállat” nevét adja.

Ennek a szokatlan épületnek a története elég hosszú ahhoz, hogy mindenféle történetet lefedjen, mivel Lucy éttermekben, üzleti irodában és vendéglőben volt elhelyezve, villámcsapás volt, és most a helyiek szeretnék megmenteni az önmegsemmisítéstől.

Tehát ha valaki végignézi a dokumentumfilmet, biztosan meg fog lepődni, mi mindent “megjárt” ez az épület.

A Kapitóliumban kényszerítették térdre az amerikai demokráciát

Egy férfi egyszer pont itt akarta térdre kényszeríteni az amerikai demokráciát. E szimbolikus intézmény 1915 július 2-án vált egy ördögi összeesküvés áldozatává.

Egy robbanás törte meg a csendet, mindneki azt hitte, hogy a dóm omlott össze. Azonban szeerncsére “csak” a szenátusi fogadóteremben robbant fel egy bomba.

A helyszín ripityára tört… A város akkori legjobb nyomozója azonnal a helyszínen termett, sokáig nem tudták, mi okozhatta a robbanást.

A Washington Times birtokába jut egy levél egy merénylőtől, aki régimódi amerikainak vallotta magát, és a háború elkerülése miatt hívta fel a figyelmet a robbantással.

Hogy mi lett a történet vége, az a lenti dokumentumfilmben alaposabban ki van bontva.

Hirdetés

Legendák és titkok

A New York-i Brooklyn híd például egykor Amerika leghírhedtebb csalását inspirálta.

A Joshua Tree Nemzeti Park egykor egy furcsa terv helyszínének lett kiszemelve, méghozzá egy legendás rocksztár testével kapcsolatban.


És azt vajon hányan tudják, hogy Manhattan egyik legjellegzetesebb felhőkarcolója, a Chrysler Building megépítése két egykori kolléga keserű rivalizálásának köszönhető.

A sorozat ehhez hasonló izgalmas történetek nyomában jár.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!