Misztikum

Amerika legtitokzatosabb őskultúrája: az olmékok voltak az első emberi civilizációk elődei

Egyes elméletek szerint az sem kizárt, hogy az amerikai őslakosokat is megelőzhették: a teljes kontinens történelmét újraírhatják egyes leletek.

Az olmékok csupán az utóbbi időkben keltették fel a tudósok figyelmét. Főleg a hatalmas kőfejekkel.

A legelső, legősibb népcsoport az olmék volt.

Hirdetés

A nép egyszerű volt, bányászok, fő munkaeszközük a csákány és egy zseblámpa szerű eszköz, mellyel a sziklákat vágták, ez a már említett plazama kővágó lehetett.

A legmaradandóbb emlék utánuk a sok gigantikus kőfej.

A régészeti leletek bebizonyították, hogy az olmékok fehér emberek voltak, mégis a kőfejek néger fejeket ábrázolnak, nyugat Afrikából származó emberek vonásait tükrözik, a mai Nigéria területéről.

Megállapították továbbá, hogy a fej szobrok nem ábrázolják sem az isteneket, sem a vezetőket. de akkor kiket?

Bármilyen legendát is nézünk az amerikai civilizáció kialakulásáról, mind egységesen a Titicaca tótól indul el helyileg, illetve időben a Vízözöntől.

A legtöbb történész úgy sejti, hogy az aztékok és a maják is az olmékoktól tanultak rengeteg mindent.

„Az olmék kultúra termékeit Közép-Amerika-szerte megtaláljuk, a későbbi kultúrák pedig az anyag megmunkáltságán keresztül az ikonográfiáig bezárólag ezeket a tárgyakat utánozták”

vagyis az olmékok voltak az a bizonyos őskultúra.

Az Amerikát benépesítő más civilizációk bölcsője.

Hirdetés

Az olmék uralkodóknak olyan hatalmas palotáik voltak, melyek mellett a korszak egyéb népeinek uralkodói palotái kis viskóknak tűnnek.

A maják és aztékok istenei az anyakultúra tézis védelmezői szerint szintén az olmék istenek „leszármazottai”, ahogy a maja és az azték isteneket ábrázoló rajzok motívumai, valamint az első hieroglifák is szintén az ősi kultúra befolyásáról tanúskodnak.

Szintén az olmékoktól vették át a későbbi közép-amerikai kultúrák azt a szakrális labdajátékot, melyet az egész térségben egészen Kolumbusz érkezéséig űztek az őslakosok.

Az olmék kőfejek egyike azon régészeti leleteknek, melyeket a hivatalos archeológusok minden tekintetben próbálnak elkerülni.

A főáramú elméletek az egykor hihetetlen ősi civilizáció nagyszerűségének befeketítésére korlátozódnak, amelyek teljesen abszurd és nevetséges teóriákat eredményeztek.

Ez azért van így, mert mindenki hallgat, nem szívesen beszél az igazságról, és az olmék civilizáció valódi eredetléről és koráról…

Az olmék civilizáció az első, ha nem a legelső kultúra Mezoamerikában, és ezt itt az ideje tényként kezelni.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.