CímlapsztorikTudomány

Amerikában brutális “zombivírus terjed”, szó szerint felemészti az emberek húsát a kór

A helyzet egyre súlyosbodik, élőhalottak mászkálnak az utcákon? Döbbenetes beszámolók érkeznek.

A Tranq Dope fő csábereje, hogy kitűnő fájdalomcsillapító és hihetetlen kellemes tompaságot okoz. De nem véletlenül kapta a „zombidrog” elnevezést: a használók húsát belülről zabálja fel.

és ez nem scak kívülről látható, félelmetes vonásokat kölcsönöz nekik, hanem számos esetben a valódi zombikhoz hasonló agressziót is.

Hirdetés

Sőt, a fájdalomérzet olyan mértékben képes szintén tompulni vagy teljesen meg is szűnni, hogy ezeket az “élőhalottakat” nehéz megállítani, ha nekirontanak valakinek.

Korábban a Youtube-ra is feltöltöttek egy felvételt, ahol egy arcon lőtt “zombidrogos” vérző fejjel mászkál a kórházban és agresszíven vicsorít.

Az egész jelenet egy az egyben olyan volt, mintha valami zombifilmből vagy egyenesen a Walking Deadből vágták volna ki.

Az Egyesült Államok történetének egyik legsúlyosabb kábítószer-túladagolási válságát éljük át a fentanil-xilazin keveréknek köszönhetően

– mondta dr. Nora Volkow, a National Institute on Drug Abuse igazgatója a Newsweeknek.

Egy szakértő szerint jelenleg 36 államban és Washingtonban terjed nagyon a drog jó ára és a többi kábítószerre gyakorolt hatása miatt.

A fentaniltól eltérően azonban ez a szer nem reagál a kezelésekre.

A DEA 2022. októberi jelentése szerint terjedése meredeken emelkedett az elmúlt években, főleg az USA déli részén, a túladagolása miatti halálesetek száma is megugrott több mint ezer százalékkal.

A xilazin azért nagyon veszélyes, mert megnöveli a túladagolás kockázatát, ha más központi idegrendszeri depresszánsokkal, alkohollal, benzodiazepinekkel és opioidokkal, például fentanillal vagy heroinnal együtt alkalmazzák.

Hirdetés

A drog kiválthat görcsrohamokat, mellkasi fájdalmat, vérnyomás-emelkedést, veszélyesen lassú légzést és szívproblémákat is.

A HÚST ÚGY ESZI MEG, HOGY ÖSSZEHÚZZA AZ EREKET ÉS CSÖKKENTI A BŐR OXIGÉNELLÁTÁSÁT, ÍGY BŐR ALATTI TÁLYOGOK ALAKULNAK KI, AMIK LASSAN EMELKEDNEK A FELSZÍNRE KOMOLY SEBEKET OKOZVA.

Ez a késleltetett és láthatatlan folyamat nehezíti meg a kezelést is. Sokszor túl későn fordulnak a tályogokkal orvoshoz, épp ez különbözteti meg a xilazint a többi pusztító gyógyszertől.

A xilazin további problémája, hogy mivel nem kötődik az emberi idegrendszer ópiátreceptoraihoz, nem reagál a túladagolásnál más esetekben alkalmazott Naloxonra, Narcanra, amelyek széles körben elterjedtek az Egyesült Államokban az opioidhalálok elleni küzdelemben.

Amerikát tehát kezdi ellepni ez a Walking Dead szerű zombikórságot okozó drog.

A helyzet tényleg súlyos és egyesek már attól is tartanak, hogy ez az egész őrület a tengerentúlra, akár Európába is eljuthat…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.