Érdekes világMúltidéző

Amit Kolumbusz Kristóf hozott, azt nem tanítják az iskolákban… avagy titkos népirtás, amit elhallgattak

Egy kis “Amerika”?

Kolumbusz Horror Királysága a történelem egyik legsötétebb fejezete.

De erről persze aligha illik beszélni, és sok történelemkönyv el is hallgatja.

Hirdetés

Pedig illő lenne beszélni róla, mert nem minden annyira dicső és csillogással teli, mint azt például Kolumbuszról állítják, mint nagy felfedezőről.

Kolumbusz felfedező körútja alatt indult meg ugyanis a bennszülött fiatal lányok különféle rabszolgasorba való eladása.

Ezalatt nem csak rabszolgasort értünk, hanem olyan rabságot is, amely különféle, felnőtteknek való ellenszolgáltatásokat is magában foglalt…

A 9 éves lányokat férfiaknak adták, akik kiszemelték őket. Kolumbusz egy korábbi naplóbejegyzéséből is tudni lehet ezekről a dolgokról.

Elmondta, hogy ezek a lányok idővel hamar beilleszkedtek és igényes primadonnákat neveltek belőlük, de valójában feltehetően sohasem voltak igazán boldogokon, mert kényszerházasságokban vagy rabszolgaságban cselédként éltek nagy és tehetős családoknál.

Kolumbusz idején indult meg a békés törzsek tagjainak különféle bányákban való munkára kényszerítése, hogy aranyat termeljenek. Gyakran előfordult, hogyha a dolgozó nem szállította le határidő alatt az aranyat, vagy hiányzott a készletből, levágták kezét és lábát.

A rabszolgaság annyira elviselhetetlen volt ezeknek a békés, szigeti embereknek, hogy egy ponton százan tömegesen öngyilkosságot követtek el.

Nem bírták elviselni a hirtelen jött inváziót, különösen úgy, hogy a kezdeti időkben még Kolumbuszon és telepesek csapatain segítettek, mert azok megbetegedtek a megváltozott környezetben.

A gyógyításért cserébe pedig rabszolgasorsot és népirtást kaptak…

Hirdetés

A katolikus törvény tiltotta a keresztények rabszolgaságát, de Kolumbusz megoldotta ezt a problémát. Egyszerűen csak nem volt hajlandó megkereszteltetni a bennszülötteket.

Kolumbusz második útjára ágyúkat és harci kutyákat hozott az Újvilágba. Ha egy bennszülött a rabszolgasággal szemben ellenállt, levágatta az orrát vagy a fülét.

Ha a rabszolgák menekülni próbáltak, gyakran élve elégették őket.

Az is gyakori volt, hogy harci kutyákat küldött a törzsek nyomába, hogy azokat egyenként levadásszák.

A sikoltozó bennszülöttek élve marcangolódtak szét a kutyák állkapcsai között.

Kolumbusz kegyetlenkedései olyan durvák voltak, hogy Francisco De Bobadilla spanyol kormányzó le is tartóztatta egy alkalommal, és láncra verve kívánta visszavinni Spanyolországba.

Kolumbusz kénytelen volt hazautazni és igazolni magát. Visszatérése után, 1496 júniusában sikerült rehabilitáltatnia magát, és 1498. május 30-án ismét elindult. Utazásának célja a dél-amerikai szárazföld volt.

Ahol folytatta rablókörútját…

De erről persze ma már “nem illik” beszélni, és a történelemkönyvek néma lapjai suttogják csak…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.