CímlapsztorikTudomány

Áprilisig tarthat a járvány, akár napi hatvan halottal – állítja a magyar szakember

Csökkenni kezdett Magyarország nyájimmunitása! Nagyon aggasztó folyamatok látszanak, akár áprilisig eltarthat a járvány rengeteg halottak, szükség lehet az újbóli szigorításokra is.

Vattay Gábor járványelemző most arra figyelmeztet, hogy amennyiben nem viselünk maszkot, és nem vesszük fel a harmadik oltást, a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma jelentősen megemelkedhet.

„Akár áprilisig is elhúzódhat a járvány, amely során akár folyamatosan négyezer körüli kórházban ápolttal és napi hatvan halottal is lehet számolni”

Hirdetés

– idézi a Népszava Vattay Gábor járványelemző, az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszékének vezetőjének prognózisát.

A szakember rövid távon az esetek számának gyors felfutását, majd mérsékelt visszaesését, azaz egy tüskét lát a járványgörbén.

A várható jelenséget azzal magyarázza, hogy két hatás összegződik: a járvány most tapasztalt terjedéséhez hozzáadódik annak következménye, hogy

FOLYAMATOSAN EGYRE TÖBBEN VESZÍTIK EL AZ ELSŐ KÉT OLTÁSSAL SZERZETT VÉDETTSÉGÜKET.

Mivel korábban nagy hullámokban kapták a második oltást az emberek, most ugyanilyen nagy tömegben kezdik is elveszíteni a védettségüket azok, akik nem veszik fel a harmadik vakcinát.

Vattay Gábor problémaként említette, hogy itthon hallgatnak arról, hogy mennyi az oltottak és az oltatlanok száma a kórházakban.

Elmondása szerint a világon mindenütt annyi oltott van a kórházakban, mint oltatlan.

Ennek oka, hogy az ötödik hónap után az oltottak már csak négyszer védettebbek az oltatlanokhoz képest.

Az idősebb népességben sokkal több az oltott, mint az oltatlan.

Hirdetés

Így például ha az idősebbek között 80 százalék oltott, és 20 százalék oltatlan, akkor a 80 százalék negyede ugyanannyi lesz, mint maga a 20 százalék, így aztán a kórházban fele-fele arányban lesznek oltottak és oltatlanok.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.