CímlapsztorikÉrdekes világ

Atom sújtotta övezetté válhat Európa, ha elszabadul a pokol az ukránok és az oroszok között

Már a NATO is készültségben van, az angolok hadihajókat küldtek a Fekete-tengerhez, Joe Biden pedig haderőket vonultat fel a régióban.

Ez már egy újabb hidegháború, nem kérdés!

A teljes összeveszés felé tart Oroszország és a Nyugat, ez pedig olyan elemi erőket szabadíthat fel, ami egy világháborúhoz vezethet.

Hirdetés

Korábban maga Putyin figyelmeztette a világot, még 2021 elején a davosi világfórumon, hogy az 1930-as évek óta nem látott a feszültség a világban.

Ezzel arra utalt, hogy robbanáspont előtt állunk. Soha nem volt még ekkora egyenlőtlenség a Földön, és ennyire kiélezett harc a nagyhatalmak között.

Ezt tetézte meg a koronavírus járvány és a nyomában járó globális gazdasági válság is, ami még inkább sarokba szorított vaddá tette a politikai vezetőket.

Ukrajna és Oroszország konfliktusa egy tünete annak, hogy az anarchia lassan eluralkodik a civilizáción.

Putyin azt is mondta több évvel ezelőtt, hogyha valaha lesz harmadik világháború, annak aligha lesznek nyertesei csakis vesztesei.

A jelek szerint Ukrajnát mégsem képes “elengedni”.

Ráadásul a különféle Oroszországgal szembeni EU-s és amerikai szankciók sem segítenek a helyzeten.

A felek is folyamatosan egy háborúra készülnek, ami megint csak azt sejteti, hogy valóban történni fog valami, sor fog kerülni valamire, amit Európa nem akarhat…

Már a NATO is készültségben van, az angolok hadihajókat küldtek a Fekete-tengerhez, Joe Biden pedig haderőket vonultat fel a régióban.

Hirdetés

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.