CímlapsztorikTech-Kütyük

Az AI által generált sörreklámtól a világ letette a haját annyira bizarr – VIDEÓ

Annyira abszurd és valahol nyomasztó, hogy az egész világon berobbant. Több millióan látták már!

Az MI által készített reklámszpotban egyetlen valódi ember és helyszín sincs, hiszen mindent a mesterséges intelligencia “álmodott” meg.

Ugyanakkor ebből adódóan szinte semmi sem stimmel benne: a karok kicsavarva jelennek meg, az embereknek túl sok ujja van…

Hirdetés

A sörösdobozok pedig óriásiak és olyan átalakulásokon mennek át, amilyeneket a valóságban csak erős szerek hatása alatt láthatna az ember.

Ennek ellenére a klip – amit egyébként egy valódi reklámügynökség készített – virálissá vált, ami azonban csak újdonság jellegének köszönhető.

Nyilván a századik abszolút torz reklám már nagyon nem lesz vicces – és kérdés, hogy a mesterséges intelligencia mikor jut el arra a szintre, hogy egy valódi, nem a furcsasága, hanem pont valósághűsége okán megdöbbentő reklámszpotot tud majd készíteni.

Íme:

Azért elnézve a videót és belegondolva abba,hogy ezt mind a mesterséges intelligencia állította elő a semmiből, valahol nagyon ijesztő.

Ma már a deepfake korában gyakorlatilag bárkiről lehet alkotni bármilyen képet vagy videót.

Bárkinek a szájába lehet adni bármilyen mondatot, mert már mesterséges hanggenerátorok is léteznek, akik az illető hangja alapján képesek mondatokat létrehozni.

Hamarosan tehát belépünk egy olyan korba, ahol már semmiben sem lehetünk biztosak, különösen abban, hogy a valóságot látjuk magunk körül…

Ki mit gondol erről?

Hirdetés
Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!