Címlapsztorik

Eléri Magyarországot a Minerva? Pokol jön nálunk is, ideje felkészülni!

A Minervára keresztelt ciklon egyenesen Magyarország felé tart, és most már biztos minket is el fog érni.

Azt mondják a májusi eső aranyat ér, de amennyi csapadék az elmúlt napokban leesett Magyarországon, már aranyban is túl sok lenne.

Sajnos a meteorológusok azonban továbbra sem kecsegtetnek jó hírekkel, a melegedésre és a verőfényes napsütésre még várhatunk egy darabig, ugyanis bár a jelenleg felettünk lévő ciklon észak felé vonul el, dél felől egy másik, egy sokkal erősebb ciklon közelít felénk, ami elhozza a poklok poklát hozzánk is.

Hirdetés

Hétfőn a Tiszántúlon túlnyomóan borult idő várható, emellett nyugat felől tovább szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró.

Napközben átmenetileg nagyobb területen csökken a felhőzet, de a napsütést változó vastagságú fátyolfelhőzet szűri majd. A tartós csapadék a Tiszántúlra szorul, másutt elszórt jelleggel alakulhat ki záporeső, esetleg zivatar.

A nap második felében dél, délkelet felől ismét felhősödésre, növekvő csapadékhajlamra kell számítani. A nyugati, délnyugati szél élénk, néhol erős lesz, de délutánra veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn többnyire 17 és 22 fok között várható.

Kedden érkezik meg Magyarország fölé Minerva, emiatt nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lehet vékonyabb a felhőzet.

Sokfelé várható eső, zápor, valamint zivatarok is lehetnek, nyugaton kiadós, kelet felé haladva kisebb mennyiségre számíthatunk. Az északkeleties szél időnként megélénkül, néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 között alakul. A csúcsérték 14 és 23 fok között valószínű, nyugatról északkelet felé haladva számíthatunk a melegebb időre.

Szerdán a legtöbb helyen szakadozik a felhőzet és több órára kisüt a nap, eközben erőteljes gomolyfelhő-képződés valószínű.

Többfelé alakul ki zápor, középen és keleten zivatarok is lehetnek. A délkeleti szél a legtöbb helyen mérsékelt marad, de a Dunántúlon északira, északnyugatira fordul a szél és többfelé megerősödik.

A hőmérséklet hajnalban 10 és 15, délután általában 18 és 24 fok között valószínű. de nyugaton több fokkal hűvösebb lehet.

Hirdetés

Csütörtökön felhős idő több-kevesebb napsütéssel, elszórtan záporral, zivatarral. Az északi szél időnként megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 14 és 20 fok között valószínű.

Pénteken általában többórás napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható, de még lehetnek tartósabban felhős tájak. Néhol előfordulhat zápor, zivatar. Az északias szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 15 és 23 fok között alakul.

Szombaton sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 18 és 24 fok között várható.

Vasárnap sok napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel, néhol záporral, zivatarral. A keleti, délkeleti szél olykor megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 8 és 13, délután 19 és 25 fok között várható.

Forrás: promotions.hu

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!