Tech-Kütyük

Az anyag, mely mindent megváltoztathat: nem csak a tudományt de az életünket is

Képes meggyógyítani önmagát. Videón demonstrálták. Nem lesz több elnyűtt mobiltelefon, sem más egyéb holmi!

Az emberiségnek már régóta vágyálma egy olyan anyag, ami nemcsak ellenáll a különféle sérüléseknek, de képes meggyógyítani magát.

Ezzel számtalan terméket lehetne úgy létrehozni, hogy az gyakorlatilag időtálló legyen, és meg lehetne bizonyos szerkezetek, tárgyak élettartamát növelni jelentős mértékben.

Hirdetés

Már több hasonló anyagot létrehoztak hasonló módon, de az igazi áttörést csak az elmúlt 2-3 évben tudták elérni egy olyan műanyag kompozit megalkotásával, mely képes a sérüléseit regenerálni.

A szupramolekuláris poliuretán egy valóságos csoda, mely a jövőben ezerféle felhasználású anyag lesz.

Az eddigi, hasonló képességű anyagokhoz képest ez a vegyület annyiban hoz újat, hogy az emberi szervezetre teljesen ártalmatlan, illetve testhőmérsékleten (kb. 37 fok) is működik.

Ha a szupramolekuláris poliuretán névre hallgató anyag felületét megkarcolják, azon sérülést okoznak, annak halmazállapota folyékonnyá válik.

Így a keletkezett rést azonnal feltölti önmagával.

Az öngyógyító folyamat elindulása után a poliuretán molekulái újrarendeződnek, és pár óra leforgása alatt visszaáll az eredeti, szilárd állapotába.

A szakemberek arra számítanak, hogy elsősorban az egészségügy tud majd profitálni a felfedezésből.

Képzeljünk el például egy olyan sebkötöző anyagot, ami stabilan tartja a helyét, de amint cserélni kell, azt minden erőlködés, a beteg bőrének felsértése nélkül megtehetjük.

Ha pedig vissza kell állítani a korábbi állapotot, akkor azt az anyag önmaga megteszi.

Hirdetés

Ezerféle más dologra is fel lehetne használni, például elnyűhetetlen mobilok és kijelzők megalkotására, vagy olyan tárgyakat lehetne létrehozni, amik nem kopnak el többé…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.