Tudomány

Az eddigi legmelegebb nyár sújt le igazi földi pokolként 2020-ban – állítják a klímaszakértők

Európára és számos más kontinensre Vörös Kódot kell majd kiadni? Sokan azt jósolják, hogy minden eddiginél melegebb nyárral nézünk szembe, ami nem alaptalan, mivel 2019 ősze volt a valaha mért legmelegebb ősz is…

Közelgő klímakatasztrófa

Világszerte nagy a baj, mivel a globális éghajlat rendkívüli módon melegszik. A melegedés mértéke bőven túl van már az átlagos 1 Celsius fokon.

Hamarosan végleg átbillenneka folyamatok, és nem lesz visszaút. Sokak szerint egyébként már most sincs.

Hirdetés

A klímapokol vészses közeledik, és elkerülhetetlen lesz, itt az ideje minden kontinensnek felkészülnie a várható természeti katasztrófákra, éghajlati anomáliákra.

2020 pokoli év lesz

Az idei, 2019-es ősz volt számos helyen a legmelegebb ősz a Földön. Az elmúlt 10 év pedig a bolygó történetének legmelegebb 10 éve

– jelentették ki a kutatók.

A klímaszakértők szerint 2020 pedig minden eddiginél melegebb lesz.

A nyár soha nem látott hosszúságú és intenzitású hőhullámokat tartogat, a telet pedig egyelőre megjósolni sem merik.

Idehaza is vészes a helyzet

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján a 2019-es ősz a legmelegebb a mérések 1901-es kezdete óta és a csapadékos november miatt átlagosan csapadékosnak mondható, olvasható az OMSZ honlapján.

Mint írják, az évszak középhőmérséklete 12,64 Celsius foknak adódott, ami 0,05 fokkal meghaladja az eddigi legmelegebb 1926-os ősz hőmérsékletét.

Klíma-anomáliák világszerte

Az már most nagyon jól látszik, hogy elképesztő szélsőségekbe megy át a világ időjárása. valahol áradások tombolnak, lásd Velence, valahol pedig soha nem látott aszály szárítja ki a vidékeket.

A Balaton a következő évtized végére teljesen eltűnhet, mint annak idején az Aral-tó, és a hőhullámok több hetes intervallumokra nyúlnak majd ki.

Hirdetés

A természeti katasztrófák, mint a különféle viharok, tornádók is sokkal gyakoribbakká válnak, a hurrikánokról nem is beszélve.

Ezekre mind fel kell készülnie Európának is, így a szakértők azt mondják, hogy jövőre könnyen lehet, hogy kim kell hirdetni a Vörös Kódot a kontinensre, a legmelegebb hetekben nyáron.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.