Egyéb

Az egyiptomi piramisoknál is régebbi, 14 ezer éves falu romjait találták meg

Az egész kontinens történelmét átírhatja.

Az egyiptomi civilizáció előtti kultúra nyomai Amerikában

A régészeti helyszínné vált Trunket szigeten valami olyan tárul fel a régészek előtt, amikor feltúrták a földet, amire még ők sem gondoltak.

Brit-Kolumbia közelében ugyanis a földrétegek egy ősi település nyomait rejtették.

Hirdetés

A település azonban annyira réginek bizonyult, hogy egyes tárgyakat és maradványokat azonnal kormeghatározás alá vetettek, és jött az újabb sokk: a maradványok 14.000 évesek vagy annál is régebbiek voltak.

Ez pedig gyakorlatilag azt jelentette, hogy a megtalált ősi falu régebben létezett, mint az egyiptomi piramisok, melyeket hivatalosan 3-4.000 évesre becsül ma a történelemtudomány.

Hivatalosan, ugyanis a Titkokszigete.hu írt már róla itt, hogy valójában az Özönvíz előtt épülhette, 10-12.000 évvel ezelőtt.

Jégkorszak előtti világ leletei

Mindezt olyan területen fedezték fel ráadásul, ahol korábban olyan leletek kerültek elő, melyek az előző jégkorszak idejéből származnak.

Az Észak-Amerikát meghódító népek legelső nyomai is lehetnek, de bármi más, hiszen a falu romjait, hátramaradt emlékeit nem tárták fel teljesen.

Különféle kőszerszámok, és szobrok, megmunkált földterületek, és kikövezett utak elemei sejlettek fel a föld alatt. Az eszközök egy részéből ítélve vadászó és halászó életmódot folytathatott annak idején a falu lakossága.

A most megtalált falu azért ekkora jelentőségű, mert ezek lehetnek az első nyomok eme terület meghódítására. A Brit Kolumbia partvonalai.

Egy több mint 14 ezer éves település rejtélye

Sőt, egyes feltételezések szerint a vidéken rengeteg volt az úgynevezett ideiglenes falu, mely valójában nem volt igazi falu, csak afféle menedék a hideg hónapokra, ahol élelmet és egyéb hasznos dolgot gyűjtöttek össze az emberek.

Azonban ahogyan elkezdett kedvezőtlenné válni az éghajlat, a legtöbb ilyen falu, mint amilyen a szóban forgó 14.000 éves falu is, egyszerűen lassan megszűnt.

Hirdetés

Az ásatást végző szakemberek szerint senki sem gondolta, hogy itt valaha falut fognak találni, de megtörtént a lehetetlen, és most mindenki arra kíváncsi, mit árulhat el a 14.000 évvel ezelőtti múltról.

A falucska romjain, és az ott fennmaradt tárgyakon át ugyanis egy időablak nyílik a piramisok építésének előtti időkbe.

Az őshonos Heiltsuk törzs tagjai között rengeteg különféle mese, és mendemonda keringett arról, hogy különféle, felvirágzó falvak voltak akkoriban Brit Kolumbia partjainál.

Mesés kultúrák voltak, hatalmas, és gazdag falvak, ahol rengeteg helyi élt, és csak lassan néptelenedtek, majd semmisültek meg ezek a helyek.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!