Érdekes világMisztikum

Az előző emberiség és a 900 éves emberek: szupermagas átlagéletkor bizonyítékai a múltból

A Biblia is említ 8-900 évig élő vezetőket, embereket, de a tudomány és a genetika segítségével sikerült igazolni, hogy az emberi átlagéletkor jóval magasabb volt az ősi múltban, az “Özönvíz” előtt, mint valaha bármikor a Földön!

Az emberi életkor rejtélye mindig is hihetetlen módon érdekelte a tudományt, különösen azért, hogy megfejtsék a titkot: hogyan lehet az ember biológiai működését kitolni akár a végtelenségig.

Az igény és a vágy nem véletlen támadt, hiszen a múltból számos olyan írásos és egyéb emléke van az emberiségnek, melyek több emberöltőn át létező személyekről számolnak be.

Hirdetés

Sőt, nem voltak ritkák az olyan családok, ahol a családtagok 8-900 éven keresztül is éltek.

Eleinte ezekkel nem foglalkozott a tudomány, mindenki csak színes anekdotáknak hitte őket. Az utóbbi 10-15 évben azonban komolyabb bizonyítékok is előkerültek.

A Biblia több ízben megemlékezett kivételes korokat megélt emberekről.

Sok más keresztény irányzatban is jelen van a Matuzsálem története, aki több mint 900 esztendőt élt a Földön.

Mégsem ő volt a “rekorder”.

A leghosszabb ideig a babilóniai uralkodók éltek, a feljegyzések szerint többszörösen “töltötték le ” a 3600 évet.

Vagyis ha lehet hinni ezeknek a forrásoknak – erre majd mindjárt rátérünk – akkor egyes ősi sumer uralkodók is több tízezer éven át felügyelhették a civilizációt, annak fejlődését.

Erről egy korábbi cikkben írtunk is, egyes régészek szerint ugyanis a paleoasztronautika lehet rá a magyarázat, vagyis a földönkívüli eredet.

Eszerint a Föld első néhány uralkodója több százezer éven át “vezette” a bolygó egyes régióit, az emberiség felett uralkodva.

Hirdetés

Csak később kerültek trónra eredendően emberi vezetők, miután a sumer földönkívüli királyok ideje leáldozott.

Tudományos bizonyítákok is vannak arra vonatkozóan, hogy valóban élhettek 900 évig élő emberek a Földön.

Egyesek azt állítják, hogy akkoriban az emberek máshogy számolták az időt, és hogy amit egy évnek neveztek, az tulajdonképpen csak egy hónap volt. Ám ha megvizsgáljuk a Mózes első könyvének beszámolóját, semmi kétségünk sem marad afelől, hogy az idő fogalma akkor is ugyanazt jelentette, mint ma. Nézzünk meg két példát.

Az Özönvízről szóló beszámolóban azt olvassuk, hogy a Vízözön „Noé életének hatszázadik évében, a második hónapban, e hónap tizenhetedik napján” kezdődött.

Majd úgy folytatódik, hogy 150 napig borította víz a földet, és hogy „a hetedik hónapban, a hónap tizenhetedik napján a bárka megfeneklett az Ararát hegységben” (1Mózes 7:11, 24; 8:4). Vagyis a második hónap 17. napjától a hetedik hónap 17. napjáig eltelt öt hónapot 150 napnak vették.

Ebből világosan látszik, hogy az a feltevés nem állja meg a helyét, hogy egy év csak egy hónap volt.

Egyes ősi emberi maradványokat megvizsgálta szintén olyan jeleket találtak világszerte, melyek azt mutatták, hogy jóval fiatalabbak voltak, noha a csontozatuk már nagyon fejlett, kvázi “felnőtt korban” volt.

Az emberek általános egészségi állapota az özönvíz előtt annyira tökéletes volt, hogy betegségek is alig voltak a Földön.

Legalábbis az egyes források szerint.

Az Özönvíz, mint Isten büntetése volt az a “pillanat”, amikor az emberi átlagéletkor drámaian lecsökkent.

Ennek több oka van az ősi idegenekről szóló elméletekben.

Egyesek szerint az emberek közé “beházasodó” nefilim idegenek keverték a vérvonalakat, emiatt volt szükség az özönvízre, mint tisztogatásra.

Más elméletek szerint az Özönvíz egy genetikai beavatkozás volt, hogy az emberi életkort lelimitálják.

A természettudományos magyarázatok szerint pedig arról lehet szó, hogy az emberi evolúció alakította úgy, hogy az ember ne éljen hosszú ideig, hanem nagymértékű szaporodásnak induljon, benépesítse a Földet.

Hiszen a rövidebb élet, de nagyobb szaporodási ráta szolgálja egy faj érdekeit a legjobban – vélik a kutatók.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kövess minket Facebookon!

Ezzel egyúttal támogatod oldalunkat is.