Egyéb

Az előző emberiség nyomait kezdték el kutatni egy nagyszabású globális projekt keretében: végső beismerés?

“Néhány millió év után a civilizációnk minden fizikai emléke eltűnik, szóval üledékes kőzetekben keletkezett anomáliákat kell keresni, olyasmiket, mint különböző kémiai vegyületek, amelyek furcsának látszanak.”

– állítják a tudósok és régészek.

Nyílt beismerés: előzőleg is élhettek “mások” a Földön?

Egyre szélesebb körben vált ismertté az elmúlt években az az elmélet, miszerint a Földet előzőleg ugyanolyan emberi civilizáció, vagy civilizációk lakhatták, mint a miénk.

Hirdetés

Ha valóban így lett volna, akkor a nyomaikat nagyon nehezen találnánk meg – állítják a tudósok.

Ha a jelenkor civilizációja váratlanul elpusztulna, alig 1-2 millió év alatt minden elbomlana, minden az idő enyészetévé válna, még a fémtárgyak is.

A dínók korából is alig néhány ezer lelet ismert annak ellenére, hogy tudjuk: az egész Földet benépesítő fajok voltak egykor.

Ez megint csak azt támasztja alá, hogy egy esetlegesen minket megelőző civilizáció nyomait nehezen találnánk meg, de ez nem jelenti azt, hogy kizárt a lehetősége.

Az eddigi legnagyobb szabású kutatás

Az elmúlt években több nemzetközi projekt is indult, mely részben erre irányult.

Ez sokak szerint tulajdonképpen a beismerése annak, hogy lehetségesnek tartják az előző emberiség létét.

Tény, hogy ma a nyitottabb régészek és paleontológusok nem zárkóznak el teljesen a lehetőségétől.

További jelző a fajok tömeges kihalása, amely szintén nyomon követhető a földtani szelvényekben.

A nukleáris fegyverek, atomerőmű-balesetek során keletkező radiaktív hulladék is felfedezhető.

Hirdetés

Az előző emberiségnek már most is vannak nyomai és bizonyítékai, csupán hallgatnak róla,

Az emberi, ipari aktivitás pedig bizonyítottan megjelenik a geológiai mintákban, szintetikus molekulák formájában, amelyek például műanyagból származnak, a földtani rétegekben pedig a beton alkalmazása is kitörölhetetlen nyomokat hagyott maga után.

Ilyen és erre utaló nyomokat pedig bizony találtak már az elmúlt években, lásd a több mint 10 ezer éves Nagyenyednél előkerült alumínium darabka…

Az emberek óriási mennyiségű fosszilis tüzelőanyagot égettek el az ipari forradalom óta, ezzel több mint 500 milliárd tonna szenet eresztettek a légkörbe.

Korábban is voltak furcsa felmelegedési időszakai a bolygónknak, egyesek szerint ennek pedig egyértelmű okozói lehettek az előző emberi civilizációk.

Noha mások természetes folyamatnak vélik, valóban nincs kizárva az, hogy korábban is ipari tevékenységek okozhatták ezeket.

Egyesek pedig azt vetik fel, hogy az előző emberiség nyomairól már rég tudomása van a mainstream régészet képviselőinek, azonban egyelőre nem hozzák őket széles körben nyilvánosságra.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.