CímlapsztorikÉrdekes világ

Az emberek politika és vallás nélkül élnek egy városban: az egész világ példát vehetne róluk!

Auroville jelmondatába még belekötni sem lehet:

“”Kell egy hely a Földön, melyről egyik nemzet sem állítja, hogy a sajátja, ahol minden emberi lény jó szándékú, akiknek őszinte törekvése, hogy szabadon éljenek, mint a világ polgárai egyetlen hatóságnak engedelmeskedve, amely a legfelsőbb igazság.”

Ha minden város követné a példáját a szegénységet és a nyomort, a társadalmi egyenlőtlenségeket is fel lehetne számolni…

Hirdetés

Az UNESCO által 1968-ban alapított nemzetközi város, melynek lakói több mint 50 különböző országból és kultúrából származnak.

Mindenféle probléma nélkül képesek együtt élni, mivel nincs politikai rendszerük, nincs vallás és a tetejébe pénzt sem használnak, mindenhez egy csere rendszeren keresztül jutnak hozzá.

Auroville Dél-Indiában található, 150 kilométerre Csennaitól.

Ebben az epikus városban az épületek egy kísérleti építészeten alapulnak, mivel folyamatosan változnak.

Ez azért van, mert ezekkel a szerkezetekkel igyekeznek optimalizálni a megújuló energiaforrásokat, és a fő cél az újbóli felhasználás és az újrahasznosítás.

Az a személy, aki megtervezte és megalapította ezt a csodálatos várost Mirra Alfassa volt, akit “Anyának” neveztek

– írja az ÚjVilágtudat.

“Kell egy hely a Földön, melyről egyik nemzet sem állítja, hogy a sajátja, ahol minden emberi lény jó szándékú, akiknek őszinte törekvése, hogy szabadon éljenek, mint a világ polgárai egyetlen hatóságnak engedelmeskedve, amely a legfelsőbb igazság.

A béke, egyetértés és harmónia helye, ahol az emberben meglévő minden harci ösztönt arra használják, hogy felszámolják a szenvedés és nyomorúság okait, hogy legyőzzék a gyengeségeiket és a tudatlanságukat, hogy diadalt arassanak önnön korlátaik és fogyatékosságaik felett.

Hirdetés

Egy hely, ahol a lélek szükséglete és az előrehaladás felülírják a vágyak és szenvedélyek általi kielégülést, vagy az öröm és anyagi élvezet iránti törekvést,”

– ez volt Alfassa elképzelése.

Ezen hipotézisre alapozva jelenleg egy csodálatos nemzetközi város alakult ki.

A település önmagát fenntartható ökovárosként határozza meg.

Ez egy olyan módszer, amely többszörös betakarítást tesz lehetővé, amely ötvözi a gyümölcsösöket és a gabonaföldeket, melyet 15 gazdaságba szerveztek, melyek együtt elérik a 160 hektárt.

Ily módon biztosítják a sok élelmiszert a lakosság számára.

Ezekben a gazdaságokban 50 lakó és 300 szomszéd dolgozik, megtermelve a rizs és gabonafélék valamint zöldségek egy részét.

Továbbá a város önellátó tejből és tejtermékekből, valamint gyümölcsből a szezonban.

Annak ellenére, hogy nem ez az egyetlen város, amely követi ezt a modellt, a maga nemében különleges, mivel az UNESCO védelmét élvezi, és egy jó példa arra, hogyan alakulhat az élet néhány év múlva, amikor a Földön elkezdenek komolyan megnyilvánulni a vele való rossz bánásmód következményei.

Auroville lakosainak száma a tervek szerint mintegy 50 000 lesz, jelenleg 2500-an lakják.

A város négy zónára osztott: kulturális-, ipari-, nemzetközi- és lakónegyedre.

Ezek mintegy megjelenítik az ember négy alapvető tevékenységét a társadalomban a kultúrától és oktatástól a munkáig és közigazgatásig.

A nemzetközi zóna az a hely, ahová a különböző országok, nemzetek felépíthetnek egy pavilont, hogy bemutassák saját kultúrájukat.

Az Auroville-ről készült dokumentumfilm alább tekinthető meg.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.