CímlapsztorikÉrdekes világMisztikum

Az emberiség 200 ezer éves: 1 millió éves obszidiánműhely tartja lázban a tudósokat

A régészeket is ledöbbentette a mostani felfedezés.

Ellent mondhat az eddigi idővonalnak is?

A modern ember kétszázezer éves, és most egymillió éves obszidánbalta-műhelyt fedeztek fel Afrikában

“Az obszidián megmunkálásával foglalkozó műhelyeket, mint régészeti lelőhelyeket csak a közép-pleisztocén második feléből ismerték, és egyelőre csak Európában.”

Hirdetés

-jelentik ki.

A vulkanikus eredetű obszidiánról két dolgot érdemes tudni – egyrészt ebből állíthatóak elő a bolygó legélesebb pengéi, másrészt az üvegszerű anyag könnyen törik.

E két tényből következik az, hogy rettentő hasznos eszközöket lehet az obszidiánból előállítani, a megmunkálása azonban nehézkes és veszélyes.

Olyannyira, hogy még manapság is védőkesztyűben és védőfelszerelésben munkálják meg ezt az anyagot.

Mégis, most a modern ember előtti időkből származó obszidián műhely nyomait találták meg ami rengeteg kérdést vet fel az emberiség előtti civilizációk létezésével kapcsolatban.

Előző emberiség nyomai a múltból?

A munkálatok során a régészek 578 eszközre bukkantak, és ezek kettő kivételével mind obszidiánból készültek.

Mint azt a kutatók írják:

„Statisztikai elemzéssel kimutattuk, hogy itt fókuszált tevékenység folyt, mivel nagyon szabványos kézi fejszéket gyártottak, vagyis egy kőszerszám készítő műhely működött itt.”

Mindez azt jelenti, hogy a fejszék eléggé egyformák voltak, „szabvány” szerint készültek, és ezeken még a másodlagos megmunkálás, finomítás nyomait is felfedezték.

Hirdetés

A kutatók szerint az ennyire homogén termékek elkészítése rendkívül fejlett készségeket és jókora kézügyességet igényelt, mivel tehát az obszidián törékeny kőzet.

Előttünk több civilizáció is létezhetett a múltban?

A mostani felfedezés ismét rávilágít arra, hogy megdöbbentő dolgokat rejthet az emberi civilizáció megjelenése előtti időszak.

Az előző emberiség elmélete tehát akár valós is lehet.

Ez azt veti fel, hogy a múltban az emberiség előtt már több ízben is létre jöhetett egy hozzánk hasonló humanoid civilizáció.

Egyre több olyan közvetett és közvetlen felfedezés lát napvilágot, melyek azt erősítik, hogy az ember valóban nem az első értelmes lény, mely civilizációba tudott rendeződni a Föld története során.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!