CímlapsztorikÉrdekes világ

“Az érzelmek elfojtása miatt végül testileg betegedünk meg!” – kitálalt a szakember

Ez lenne valamennyi létező megbetegedés VALÓDI oka?

Ez a gyógyszerlobbi egyik legnagyobb titka, amiből a kenyerét keresi minden betegségen és betegen…?

Érzelmek hiánya, mint “minden betegség oka”?

“Ne sírj”! – Hányszor hallottuk már életünkben, hogy nem illik sírni, inkább “viselkedjünk”, legyünk erősek? Ez a nevelési elv generációról-generációra öröklődött, és sokan még most is azt tartják helyesnek, ha elfojtják érzelmeiket.

Hirdetés

Ha elfojtjuk a sírást, gyakorlatilag megtagadjuk az érzéseinket. Gyerekkorunkban már azt a tanítást kaptuk, hogy nem szabad sírni, mert “kigúnyolnak”, “kinevetnek”, “nem szabad kimutatni a gyengeségeinket”, és ezek a viselkedési minták felnőtt korunkban is megmaradnak.

“Amikor azt mondják nekünk, hogy ne sírjunk, attól a pillanattól kezdve megtagadják tőlünk egész létezésünket. Megtanuljuk, hogy soha nem fogadnak el, ha kimutatjuk szenvedéseinket, éppen ezért úgy döntünk, hogy nem mutatjuk ki érzéseinket. Megpróbálunk egyre nagyobb távolságot tartani érzéseinktől, és ezért egy igen mély szakadék alakul ki a tulajdonképpeni belső énünk és köztünk.

Nem mutatjuk ki érzelmeinket, és végül úgy érezzük, hogy valósággal leragadunk elménkben és testünkben, az alkalmatlanság, és a teher érzésével élünk, és magunkkal cipeljük a feldolgozatlan érzelmi nehézségeket”

– magyarázza Andra Tănăsescu pszichológus.

A szakember szerint végül olyan mechanizmusokat alakítunk ki, amelyek miatt már nem reagálunk érzelmileg, ha azt hisszük, hogy az érzelmi megnyilvánulás rossz.

“Az érzelem energia. Mint az áram, amely áthalad a kábeleken, és táplálja a hozzá csatlakoztatott eszközöket, úgy az érzelmeink is táplálják a testünket.

A testben megrekedt energia szétáramlik a szervezetben, így az érzelmek visszaszorítása miatt testileg betegedhetünk meg”

– fogalmaz a pszichológus.

“A sírás mindig indokolt és helyénvaló, mivel abban a pillanatban nem tudjuk másképp kifejezni az érzéseinket. Ha nincs kéznél más kifejezésmód, elfojtjuk az érzéseinket, és elkezdünk robotpilóta módjára viselkedni”

Hirdetés

– teszi hozzá a pszichológus.

Ezen gazdagodik meg a gyógyszerlobbi?

Sokak szerint ezen az egészen leginkább a gyógyszerlobbi gazdagodik.

Ők tudnak róla, nagyon is tisztában vannak vele, hogy mi a helyzet, de nem tesznek ellene semmit.

Az egészségkultúra 100 éve történő rombolása zajlik annak érdekében, hogy újabb és újabb betegségeket gyártsanak.

Hiszen minél kevésbé van mentálisan toppon az ember, minél több érzelmet fojtanak el vele a tévén, médián keresztül mondott mantrák segítségével, annál több a betegség, annál több a beteg ember, annál több az eladott gyógyszer…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.