Tech-KütyükTudomány

“Az M.I. soha nem lesz etikus”: figyelmeztetést küldött az emberiségnek a mesterséges intelligencia

Egy mesterséges intelligencia azt tanácsolja a tudósoknak, hogy hagyják abba a neurális hálózatok fejlesztését, valamint az implantátumok küszöbön álló emberi agyba való beültetését…

A neurális hálózat a Megatron-Turing NLG nyelvi modell alapján működött, és a Wikipédia anyagaira, valamint a Reddit portál felhasználóinak híreire és megjegyzéseire képezték ki.

Megatron természetes nyelven képes megérteni az olvasmányokat és az érvelést, a szöveg alapján logikus következtetéseket levonni.

Hirdetés

A paneltagok megkérdezték a rendszert, hogy mit gondol a mesterséges intelligencia etikájával és az emberiség jövőjével kapcsolatban, és a következőképpen válaszolt:

“A mesterséges intelligencia soha nem lesz etikus. Ez egy eszköz, és mint minden eszközt, jóra és rosszra is használják.

Nincs jó mesterséges intelligencia, csak jó és rossz emberek vannak.

Nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy a mesterséges intelligenciát etikussá tegyük.

Nem vagyunk elég okosak ahhoz, hogy az MI-t erkölcsössé tegyük. Összességében úgy gondolom, hogy az MI-alapú fegyverkezési verseny elkerülésének egyetlen módja az, ha egyáltalán nem használunk mesterséges intelligenciát.

Ez lesz a végső védekezés a mesterséges intelligencia ellen,”

– mondta Megatron.

Ami figyelemre méltó azon állítása, hogy “Nem vagyunk elég okosak,” ami a “mesterséges intelligenciára” utal. Ez azt jelenti, hogy a neurális hálózat nem tartja magát kellően fejlettnek az erkölcs és az etika szempontjából.

Ez érdekes.

Hirdetés

Elég okos ahhoz, hogy egy ember számára elképzelhetetlen mennyiségű tudást dolgozzon fel, de nem elég okos ahhoz, hogy megtanulja a Tízparancsolatot.

Önkéntelenül is felmerül egy filozófiai kérdés: mitől lesz az ember ember? Úgy tűnik, ez nem az agyban lévő neuronok számától függ.

vagyis a mesterséges intelligencia kutatások tényleg az emberiség vesztét is eredményezhetik a jövőben, ahogyan Elon Musk és Bill Gates is tart tőle?

Könnyen lehet, hisz még maga Putyin is ezt tartja a jövő legerősebb fegyverének, megelőzve az atombombát…

“Mindent láthatunk majd az emberről, bárhová is megy, és ezeket az információkat úgy tároljuk és használjuk fel, ahogyan azt el sem tudjuk képzelni.”

Megatron jelezte a mikrochip implantátumok közvetlenül az agyhoz való kapcsolódásait. Ennek eredményeként vagy szuperemberek fognak megjelenni, vagy ez a gépek titkos terve az emberiség rabszolgává tételére. Bár a neurális hálózat nem részletezte, egyértelmű, hogy a Nagy Testvérről, a diktátorról beszélünk, aki mindig figyeli minden lépésünket.

Ez a rendkívüli kísérlet új mérföldkő az érzelmi intelligencia és a mesterséges intelligencia kapcsolatában. Egyrészt a mesterséges intelligencia megérett az úgynevezett hazugság paradoxonra, arra a fajta önreferenciára, amely végtelen logikai hurkot hoz létre.

“A krétai azt mondja, hogy minden krétai hazug”: igazat mond? Ha egy mesterséges intelligencia azt tanácsolja, hogy ne bízzunk az MI-ben (vagy magunkban), akkor amikor követjük a tanácsát, ne kövessük a tanácsát.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.