CímlapsztorikÉrdekes világ

Az összes uniós forrást elvennék Magyarországtól: politikai “hullát” csinálnának Orbánból

Kész a terv a végrehajtásra az Orbán-kormány megbuktatására az EU-ban. Ez már nem ultimátum, el már elhatározás. Orbánra pörölycsapást kell mérni, ki kell húzni Európa méregfogát.

Súlyos döntés, Magyarország végleg pénz nélkül maradhat

Az összes uniós forrást elvennék Magyarországtól az Orbán-rendszer korrupciójára hivatkozva

A tét nem kevesebb, mint 2500 MILLIÁRD forint.

Hirdetés

A szakvélemény szerint 100 százalékosan megvonhatók lennének az uniós források Magyarországtól a rendszerszintű problémák miatt – írja az rtl.hu a Süddeutsche Zeitung cikke alapján.

A tanulmány három szerzője szerint meg kellene tagadni a Magyarországnak nyújtott összes uniós támogatás kifizetését a demokratikus elvek és a jogállamiság „alapvető, rendszeres és messzemenő megsértése”.

A szakvéleményt három jogász, Kim Scheppele (Princetoni Egyetem, New Jersey, Egyesült Államok), Daniel Kelemen (Rutgers Egyetem, New Jersey, Egyesült Államok) és John Morijn (Groningeni Egyetem, Groningen, Hollandia) írták Daniel Freund német zöldpárti képviselő megrendelésére.

A tanulmányban azt írják, Magyarországon „folyamatosan” változik a jogi helyzet, a „büdzsé kezelésére szolgáló rendszerek megbuktak, a nyomozó hatóságok nem hatékonyak, a bíróságok és az ügyészek nem függetlenek”. A szerzők szerint a visszaélések nem csak egyes területekre terjednek ki, hanem a rendszerszintűek.

Ezért feltétlenül le kell állítani a kifizetések 100 százalékát – javasolták.

A dokumentumban azzal a hasonlattal éltek, hogy „Azt az ivóvizet, amely ólomtartalmú csöveken keresztül folyik, szennyezettnek kell tekinteni”.

Orbán Viktor “kicsinálása” a cél?

Sokak szerint ez Brüsszel egyértelmű hadüzenete a magyarok felé, legalábbis a kormány narratívája ez.

Mások viszont úgy vélik, hogy egyszerűen csak arról van szó, hogy Európa legbefolyásosabb erői végre szövetkeztek Orbán ellen, valamint mag az Európai Unió intézménye is rájött, hogy a magyar kormány szándékos kerékkötője a haladásnak, az európai egységnek.

Akárhogy is, azt valóban nem lehet nem észrevenni, hogy az utóbbi 2-3 évben rendkívül bekeményítettek a kormánnyal szemben.

Hirdetés

Egyes EU-s pénzeket már eddig sem kaptunk meg, illetve visszatartottak, most, azonban könnyen lehet, hogy végleg megfosztanak minden egyes forinttól minket, pontosabban a kormányt.

Ezzel “politikai hullát” csinálhatnak Orbánból, mert egy olyan gazdasági összeomlást idéznek elő ezekkel a hiányokkal hazánkban, amire az emberek egyértelmű személyi felelőst fognak keresni, ahogyan egy a gyalázatos Gyurcsány-korszak végén is történt, amikor az ember leszegényedtek, nincstelenek voltak és rosszabbul éltek, mint addig bármikor…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.