CímlapsztorikÉrdekes világTech-Kütyük

Benzin helyett vízzel tankolhatnánk – egy zseniális magyar találmány?

Szerintetek miért nem hagyják, hogy elterjedjen? Valós lehet egyáltalán? Ki mit gondol?

Tankolhatnánk vízzel is benzin helyett? Egy magyar mérnök zseniális találmánya azt ígéri, hogy igen.

Sőt, ez már rég meg is valósulhatott volna, azonban valamilyen rejtélyes okból kifolyólag mindig elgáncsolják „felülről” az ehhez hasonló kezdeményezéseket.

Hirdetés

Legalábbis a közösségi médiában több ízben felmerült ez a magyar találmány, melyet valamiért senki sem akar felkarolni, még a politikusok sok.

Ha igaz, ha nem, eljátszottunk a gondolattal.

Szép új világ: kipufogógáz nélkül, lényegesen kisebb légszennyezéssel, ózonlyuk nélkül… Olajkartellek nélkül…

Tényleg hihetetlennek tűnik az, amit Spanyol Zoltán müncheni elektromérnök állít.

Az általa kifejlesztett technológia lényege ugyanis az, hogy elégeti a vizet egy különleges eljárással, majd az ebből keletkező energiával autókat hajt, áramot állít elő, és hegeszt is.

Több előadásában is élőben mutatta meg a közönségnek a technológiát működés közben.

Az egyik ilyen előadásáról a Youtube-on is kering egy több éves felvétel.

Íme:

Gróf Spanyol alapítványa már több mint tíz éve működik.

Hirdetés

A szkeptikusok szerint kamu

Azonban a szkeptikusok szerint nem egy elhallgatott találmányról van szó, hanem egyszerűen lehetetlen vízautót építeni, vagy egyéb vízzel működő dolgokat.

A szerkezetből kilógó vezeték azonban gyanús, bár a bemutatón résztvevőket nem zavarja. Mi szükség van rá? A vizet nem azon keresztül töltik be a videofelvételen a hegesztőpisztolyba. E

z bizony egyszerű bűvésztrükknek látszik. A találmány leírásában a víz nukleáris energiájáról van szó, ez atommag-átalakítást sejtet. A hazai egyetemek a találmányon dolgozók szerint támogatják az ügyet, az egyetemek azonban nem adtak ki ilyen közleményeket

-hívják fel a figyelmet a szkeptikusok.

Létezhetne a vízautó?

Mi lenne a vízautó? Egy olyan hidrogénmeghajtású autó, melyben a hidrogén vízbontással való előállítása a motorban történik. Mivel a hidrogéngáz tárolása veszélyes és drága, ésszerűnek tűnik mindig csak annyit gyártani belőle, amennyire éppen szükség van a motor hajtásához.

Vizet táplálunk be, mely elemeire, hidrogénre és oxigénre bomlik, majd ezek a motorban elégve különböző áttételeken keresztül tengelyt forgatnak.

A motor hatékonyságát növeli, ha a benne termelt energia egy részét magára a hidrogéntermelésre fordítjuk. Ebbe a gondolatmenetbe nem lehet belekötni.

A tévedés ott kezdődik, amikor valaki azt gondolja, hogy a motorba elég vizet táplálni, hogy a víz üzemanyag, és semmi másra nincs szükség. A lehetséges és a lehetetlen között azonban néha hajszálnyi a különbség.

Örökmozgó konstruktőrök ezrei esküdöznek, hogy már majdnem elérték a 100%-os hatásfokot, hogy már csak egy pici hiányzik.

Pontosan erről van szó a vízmotornál is: ha csak vízzel tápláljuk, akkor több energiát akarunk kivenni belőle, mint amit betettünk.

Működhet, vagy sem?

A probléma alapvetően energetikai. Vízből vizet és energiát nyerni még senkinek nem sikerült.

Víz-plazma-víz átalakuláskor – a veszteségeket nem számítva – ugyanannyi energia kapható vissza a plazmából, mint amennyi a plazmává alakításhoz kellett.

A jövőben főleg kvantumfizkai szinten egyébként semmi sincs kizárva, így ténylegesen eljöhet majd egy olyan fejlesztés, mely fel tudná oldani ezt a gordiuszi csomót.

Hogy Spanyol Zoltán feltalált technológiája képes lenne erre, az erősen kérdéses, és további bizonyítékokért kiált.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.