CímlapsztorikÉrdekes világ

Betámadták Orbánt az ukránok: Viktor Ukrajna háborús vereségét szeretné

“A magyar vezető tegye fel magának a kérdést, hogy békét akar-e. Ha a válasz igen, akkor fel kell használnia szoros kapcsolatait Moszkvával, hogy szűnjön meg az Ukrajna elleni agresszió, és vonják ki az orosz csapatokat az országból”

– jelentették ki.

Az ukránok betámadták Orbán Viktort

„Magyarország miniszterelnökének nyilatkozatai az orosz agressziónak ellenálló Ukrajna és az ukrán nép megrögzött lenézéséről, valamint saját politikai rövidlátásáról tanúskodnak”

Hirdetés

– áll az ukrán külügyminisztérium keddi nyilatkozatában, amelyet úgy folytatnak, hogy szerintük

„Ukrajna háborús veresége, amelyet Orbán Viktor közvetve szorgalmaz, az orosz agresszió közvetlen veszélyével járna Magyarország és a magyarok számára”.

“A magyar vezető tegye fel magának a kérdést, hogy békét akar-e.

Ha a válasz igen, akkor fel kell használnia szoros kapcsolatait Moszkvával, hogy szűnjön meg az Ukrajna elleni agresszió, és vonják ki az orosz csapatokat az országból”

– zárják a rövid nyilatkozatukat.

Orbán már reagált

Korábba több ízben is kifejtette ugyanis a véleményét erről a kérdésről.

Rendszeresen és többször is hangsúlyozta több kormánytaghoz hasonlóan, hogy egyértelműen az oroszok az agresszorok, ám Amerika felelősségében sem kertel:

„Ukrajna csak addig tud harcolni, amíg az Egyesült Államok támogatja pénzzel és fegyverrel. Ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz”

– áll az év végi interjújában.

Hirdetés

Zelenszkij is hasonlóképpen gondolja?

Zelenszkij korábban számos alkalommal támadta be és kritizálta Orbán Viktort.

Egy ízben a volt ukrán elnök is nekiment akkor, amikor nem ítélte el Orbán egyértelműen és nyíltan a Bucsában történt mészárlást.

Ekkor a volt ukrán elnök jegyezte meg, hogy el kellene mennie Orbánnak Bucsába és ott elgondolkodnia a tetteinek súlyán.

Zelenszkijt Orbán többször is kritizálta és “leszínészezte”, ami egy háborúban álló ország vezetőjével szemben nem valami sportszerű.

Éppen ezért nem is csoda, hogy a két ország elnöke közötti viszony meglehetősen viharos és gyakran üzengetnek egymásnak a nyilvánosságban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.