Érdekes világ

Betilthatják az önfenntratást, és a kertben való termesztést?

Tényleg globalista nagyvállalatok hirdettek hadjáratot az egészséges életmód és az önfenntartás ellen?

Egy időben az a hír járta, miszerint a globalista vállalatok, akik az egész emberiséget akarják etetni egyszerűen be akarják tiltani az önfenntartás minden formáját.

Vagyis el akarják érni, hogy ne lehessen többek között saját kertünkben sem termszeteni sem zöldségek, sem pedig gyümölcsöt.

Hirdetés

Mindezt egy évekkel ezelőtti hír és bírósági döntés kapcsán hozták fel számos forrásból.

A források említenek egy ügyet, ami Floridában volt, ahol egy házaspárt ítéltek büntetésre, mert a kertjükben termesztettek. Az indok az volt, hogy ez akár közegészségügyi veszélyt is jelenthet

“Hermine Ricketts és férje, Tom Carroll 17 évig használta szerény floridai otthonuk udvarát saját fogyasztásra szánt zöldségtermesztésre.

De 2013 májusában Miami Shores Village úgy döntött, hogy módosítja a területrendezési rendeletét. A módosított rendelet értelmében a lakók udvarán minden tárgy megengedett, beleértve a fákat, bokrokat, gyümölcsöket, rózsaszín flamingókat, műanyag szarvast és kerti törpéket.

A lakók az előkerteket akár csónakjaik és jet-skiik tárolóhelyeként is használhatják. Csak egy tételt tilt a módosítás: a veteményeskerteket.”

-hangzik az állítás.

“Egy floridai páros Miami Shores-ban kénytelen volt megsemmisíteni 17 éve gondozott zöldségeskertjét, különben évente 1500 dolláros (több mint 400 ezer forintos) büntetést kellett volna kifizetniük miatta. Hogy kinek, és miért jó ez, azon a legtöbb logikus gondolkodású ember csak a fejét vakarja, de kétségtelenül szomorú látni, hogy az értékrendek így átrendeződtek.”

írja az agraroldal.hu is.

A Sugar Creek-i család esete csupán egy mások szomorú példa a sok közül

Hirdetés

-említik egyes források.

Az Egyesült Államok más területein is hasonló problémákkal kell szembenézniük a törvénytisztelő polgároknak. Egyes helyeken a hatóságok konkrétan merényletet indítottak az emberek tulajdonai ellen.

Az oklahomai Tulsa városában megsemmisítették egy nő kertjét a háza előtt, mert az ott nevelt növények magassága nem érte el a 30 centimétert.

Ha mindez nem lenne elég elkeserítő, a nő csupán csaját betevőjét próbálta megteremteni, ugyanis munkanélküli volt.

Sötét jövő, vagy aggasztó precedens?

Se szeri se száma az ehhez hasonló furcsa szabályozásoknak és döntéseknek.

Az összeesküvés elmélet hívők szerint semmi sem véletlen és egyfajta hadjárat indulhatott a globalista nagyvállalatok részéről az önfenntartás felé.

A céljuk pedig szerintük egyértelmű: megtiltani az önfenntartást, elvenni a jogot az emberektől arra, hogy saját maguk számára termeszthessenek meg bármi.

Hiszen ha belegondolunk, kertészkedni olyan, mintha pénzt nyomtatna az ember, csak legális módon – érvelnek gyakran.

A szkeptikusok szerint ugyanakkor szó sincs ilyesmiről és valójában csak egyes államok furcsa törvényei és ítéletei rengetik meg a sajtót.

Bár tény, hogy jelenleg nincs korlátozva az önfenntartás, a kertben való termesztés, a jövőben észlelhetőek olyan apró törekvések, melyek szép lassan minden jogot megvonnának az emberektől…

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!