Érdekes világ

Úristen! Tetőtől talpig ágyi poloskák borítják be az ápoltat a szentgotthárdi pszichiátriai otthonban, felkavaró videó szivárgott ki.

Ő valakinek a szerette, hozzátartozója… Még belegondolni is borzalmas!

Na, ERRE tényleg nincsenek szavak.

Az Átlátszóhoz eljuttatott videó a szentgotthárdi pszichiátriai betegek otthonában, hivatalos nevén a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye épületében készült.

Hirdetés

A lap forrása úgy fogalmazott, „ez csak egy ágy, a többi az ugyanez a szint”.

Az informátor elmondása szerint az 1952-ben alapított intézményben 2018 óta ilyen a helyzet. A fertőzés kapcsán azt mondta, „ilyen apró fújások vannak, de két-három nap múlva ugyanaz a helyzet áll fel”.

Emellett azt is elárulta, hogy „volt olyan, hogy a betegek aláírást gyűjtöttek, lementek az iroda elé, de csak azt a választ kapták, hogy folyamatban van az irtás.

Eddig csak ebben az épületben volt probléma, most már a másik épület szintúgy fertőzött. Elhatalmasodott ez a poloskainvázió”

– folytatta.

Vigyázat, felkavaró felvételek követeznek, csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

A forrás szerint az ápolók próbálnak segíteni, de nincs elég eszközük.

Cserélik az ágyneműt, de

„mindegy, mit csinálnak, mert függetlenül attól, hogy frissen föltesznek egy lepedőt, vagy huzatot, fél óra múlva megnézi az ember, körülbelül 50-60 darab rovar jelenik meg körülötte. Hiába van porszívózás, takarítás”.

Hirdetés

Azt is jelezte, a problémáról a betegek nem is tudnak szólni a hozzátartozóknak, az áldatlan állapotokat nem láthatják kívülállók.

Az intézmény látogatási rendjét idézte, mely szerint „a látogatás az intézmény udvarán kialakított helyen, illetve a Látogató fogadó helyiségben történhet”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.