CímlapsztorikTech-Kütyük

Bevethetik Putyin “fenevadját”, ami 10 másodperc alatt pusztítaná el a világot

A Sarmat kilövése lesz az a pont, ami nem csak megindítja majd a harmadik világháborút, de az emberi civilizációt is visszaküldi majd a kőkorszakba – állítják a szakértők.

Minden, amit Putyin végítélet fegyveréről tudni kell!

Sarmat: a halálos végítélet fegyver

Az oroszok a vélt NATO-fenyegetésre egy új “nagy fenevaddal”, a hiperszónikus Sátán atomfegyverrel reagálnának a tervek szerint.

Hirdetés

A 208 tonnás 15 880 mérföld/órás sebességű interkontinentális ballisztikus rakétát korábban Putyin úgy jellemezte, hogy a fegyver „megállíthatatlan” a Nyugat számára, és „sokáig nincs, és nem is lesz párja a világon”.

Kilövésétől kezdve akár 10 másodpercen belül képes lenne elpusztítani komplett országokat, legalábbis az oroszok állítása szerint.

Ezért olyan halálos és veszélyes a világra

A Szarmatot kifejlesztő Makejev Rakétaközpont vezérigazgatója és főkonstruktőre, Vlagyimir Gyegtyar azt mondta, hogy az új rakéta – amelyet “a rakétatechnika csúcsának” nevezett – az egész Föld körüli röppályán képes haladni és bármelyik irányból csapást mérni.

A Szarmat nehéz interkontinentális ballisztikus rakéta 10 vagy több robbanótöltettel szerelhető fel az amerikai kongresszusi kutatószolgálat szerint.

Az orosz védelmi tárca azt közölte, hogy a hordozó 10 tonna súlyt elérő, szétváló töltetet képes a világ bármely pontjára eljuttatni, akár az Északi-, akár a Déli-sarkon keresztül. A Mach 27 sebesség (a hangsebesség huszonhétszerese, mintegy 33 ezer kilométer óránként) elérésére, irány- és magasságváltoztatásra képes Avangard hiperszonikus eszközöket 2019 decemberében állították hadrendbe az orosz hadseregben.

“Ha ez a rakéta a legrosszabb forgatókönyv szerint odaát köt ki, milyen objektumokat képes elpusztítani? Mekkora területet?”

– kérdezte a műsorvezető a volt orosz altábornagyból lett szakértőt, Evgeny Buzhinskiy-t az Oroszország-1 állami médiacsatornán, miközben a háttérben egy óriásképernyőn a tesztről készült felvételeket vetítik.

“Ha 7,5 megatonnát juttatunk ellenfelünk területére, akkor olyan objektumok, mint New York városa, teljesen eltűnne.”

Egy 7,5 megatonnás atomfegyver, amelyet New York közepére dobnának le, valóban elpusztítaná Manhattant. Csak egy ilyen robbanás tűzgömbje a Hudsontól az East Riverig terjedne. De nem ez volt az egyetlen nyugati célpont, amelyről nyíltan beszéltek az orosz televízióban.

Hirdetés

Elkezdték fenyegetni a Nyugatot

A közelmúltban a háborút hevesen támogató televíziós műsorvezető, Dmitrij Kiszeljov azt mondta orosz tévéközönségnek, hogy Nagy-Britanniát kétszer is el kell árasztani Putyin legfejlettebb nukleáris fegyvereivel.

Rögtön egy javaslata is volt a végzetes csapásra: szerinte a Sátán-2-t kell bevetni Anglia ellen, hogy letöröljék az országot a térképről.

„Ezután Oroszországnak a tenger mélyére kell süllyesztenie Nagy-Britanniát, a Poseidon víz alatti robotrepülőgépével 1640 láb magas szökőárt okozva.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.