CímlapsztorikÉrdekes világ

Putyin állapota súlyos, már két dublőr helyettesíti őt

Ál-Putyinokkal, előre felvett találkozókkal és irodai jelenetekkel próbálják elhitetni az oroszokkal és a világgal, hogy minden rendben, miközben életmentő műtétek sorozatát hajtják végre rajta

– állítja egy orosz bennfentes.

Legalább két, legfeljebb tíz napra eltűnik a színről Vlagyimir Putyin, amíg állítólagos súlyos betegsége miatt műtétet hajtanak végre rajta

Hirdetés

-számol be róla a General SVR Telegram-csatorna alapján a Metro.

Úgy tudják, hogy Putyin két dublőre már fel is készült az orosz elnök helyettesítésére, elsősorban pedig a mozdulatainak utánzására.

A bennfentes Telegram-csatorna, melyet a pletykák szerint a hírszerzés (SZVR) egy korábbi tisztje kezeli azt írja, hogy

a hasonmások bevetésére az „agymosott közvélemény” miatt van szükség. Azt a látszatot kell ugyanis kelteni, hogy a 69 éves elnök továbbra is kezében tartja az irányítást.

A General SVR szerint azonban nemcsak ál-Putyinokkal készülnek az elnök távollétére.

Az elmúlt hetekben jónéhány olyan felvétel készült az ország vezetőjéről, ahol másokkal találkozik vagy rendeleteket ír alá arra az esetre, ha nyomatékosítani kellene kiváló egészségi állapotát.

A csatorna szerint a fedőakcióban rendelkezésre álló összes anyaggal nagyjából tíz napig tudják feltűnésmentesen helyettesíteni az elnököt.

A bejegyzés szerint Putyinra olyan műtét vár, mely után 2-5 nap az átlagos lábadozási idő, de a biztonság kedvéért ennek a duplájára készülnek.

A General SVR már a műtét pontos időpontját is közölte.

Hirdetés

Ezek szerint az elnököt „hajnali 1 és 2 óra között műtik”, bár a pontos nap még nem tisztázott, de „ma estétől a teljes egészségügyi személyzet szolgálatban lesz”. A dátum biztonsági okokból még nem dőlt el, de a kivétel nélkül orosz orvosokból álló csapat állítólag sürgeti a beavatkozást.

A műtét ideje alatt Oroszország vezetését valójában Nyikolaj Patrusev, az orosz Biztonsági Tanács titkára veszi át.
A csatorna szerint erről az elnök belső körét is tájékoztatták már előzetesen.

A Telegram-csatorna moszkvai forrásaira hivatkozva elsőként számolt be másfél éve Putyin feltételezett daganatos betegségéről és skizoaffektív zavaráról.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.