CímlapsztorikÉrdekes világ

Bíborosok, újságírók és tévések özönlenek Rómába: Ferenc pápa lemondásra készül

Óriási, az egész világot megváltoztató bejelentés előtt állunk.

Beköszöntöttek a Végidők, és Róma bukása?

Ferenc pápával kapcsolatban egyre több a találgatás, miszerint egy utazás elhalasztása és egy szokatlan találkozó összehívása után le kíván mondani.

Hirdetés

A térdfájástól kimerült pápa a közelmúltban tolószékben kényszerült megjelenni, míg a múlt héten
elhalasztotta a júliusra tervezett Kongói Demokratikus Köztársaságba és Dél-Szudánba tervezett utazását.

A pápa állítólag egy szokatlan döntést jelentett be, amely az augusztusi egyház zsinat megtartásához kapcsolódik, amelynek során új bíborosok kerülnek kinevezésre.

És mindezt egy olyan időszakban, amikor augusztus a Vatikán ünnepi hónapja. Valójában a római katolikus egyház feje találkozókat szervezett annak érdekében, hogy reformjai sértetlenek maradjanak.

Augusztus 28-án a pápa látogatást tesz L’Aquilában, ahol V. Celesztinnek – a 13. században az első pápaságról lemondott pápának (öt hónapig
volt hivatalban) a sírja található.

Ezután csatlakozik a világ bíborosaihoz – akik közül sokan most találkoznak társaikkal – egy kétnapos találkozón és vitán a Római Kúria reformjáról, amelyet Ferenc márciusban hirdetett meg az új alkotmány leleplezésével.

A Római Kúria Ferenc általi újjáélesztése arra törekszik, hogy az egyházat visszamozdítsa lelkipásztori gyökereihez, lehetővé téve a laikus katolikus atyák számára, hogy a Vatikán egyes részlegeit vezessék, és egy szekciót hozzon létre, amely a jótékonykodásnak szenteli magát, egyéb
reformok mellett.

A pápa lépései találgatásokat váltottak ki jövőbeli terveiről, beleértve a lemondását is.

Azok azonban, akik tudják, mi történik a zárt ajtók mögött a Vatikánban, nem hiszik el, hogy Ferenc a “pápai kulcsok” átadása előtt áll.

Egy forrás azt mondta az AFP-nek, hogy “a pápa köreiben a többség
nem igazán hisz a lemondás lehetőségében”

Hirdetés

Jön a világkatasztrófa és az Antikrisztus rémuralma?

A pápa alakjának változása minden szempontból globális hír, de leginkább eszkatológiai szempontból aggaszt bennünket.

Emlékeznünk kell Szent Malakiás figyelmeztetésére, egy ír szent kísérteties próféciájára, miszerint Ferenc lesz az utolsó pápa.

Az ír szent 112 rejtélyes latin mondatból álló sorozatban azt jósolta, hogy Benedek után csak egy pápa lesz, és az ő uralkodása alatt jön el a világvége.

Tehát Ferenc lehet az utolsó:
“A Szent Római Egyház végső üldöztetésében Római Péter fog uralkodni, aki sok megpróbáltatás közepette legelteti nyáját, ami után a hét dombos város elpusztul, és a rettenetes Bíró ítélkezik a nép felett. Vége.”

Bár a hivatalos Vatikán sok párhuzamot talált Ferenc pápa és az utolsó Péter nevű pápa között, ezek a párhuzamok nem túl meggyőzőek, és van olyan vélemény, hogy továbbra is XVI. Benedek a pápa, mivel a trónról való lemondás nem egészen az, amiről Malakiás írt. Ebben az esetben

Ferenc után egy bizonyos Péternek kell jönnie, aki alatt beteljesedik a prófécia.

Ennek fényében egy Péter nevű ember érkezése a Szentszékhez néhány epikus geológiai katasztrófát is ígér.

Forrás: ÚjVilágtudat

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.