Érdekes világ

Biden teljes mellszélességgel Zeleszkij mellé állt, Putyinhoz már orvost kellett hívni

Rendkívüli hírként járta be az utóbbi órákban a világot a megdöbbentő fordulat.

Biden váratlanul Kijevben jelent meg, Zelenszkij mellé állt a háborúban

“Rohadt nagy a dugó egész Kijevben. Mi lesz itt, csak nem Biden jön?” – repkedtek az ilyen és ehhez hasonló felvetések hétfőn reggel az ukrán nyelvű Telegram-csoportokban és a Twitteren.

Nem sokkal később ömleni kezdtek a videók és fotók a történelmi jelentőségű látogatásról.

Hirdetés

“És tényleg oda ment. Moszkva reakcióját tudjuk, de nem fogunk aggódni miatta”, “Megjelent, hogy ellenőrizze, hogyan küzdenek az utolsó ukránig”, “Kisdiák az igazgatónál”

– jelentek meg az orosz nyelvű Telegram-csatornákon is az első reakciók a Bident és Zelenszkijt az elnöki irodában ábrázoló közös kép mellé.

“Üdvözöljük, Biden elnök! A látogatása elképesztően fontos jele a támogatásnak az ukrán emberek felé” – mondta Volodimir Zelenszkij amerikai kollégájának.

Az amerikai elnök a találkozón bejelentett egy újabb, 500 millió dolláros támogatócsomagot Ukrajna részére.

A két elnök beszélt a hosszú hatótávolságú fegyverekről, melyeket az ukrán hadsereg rendelkezésére bocsáthatnak. A Ria Novoszty orosz nyelvű híroldal szerint a fegyvercsomag részei lesznek tarackok, Javelin páncéltörő rakéták is.

Putyin nem léphet át rajtunk?

Biden elnök beszélt arról is, hogy Putyin hódító háborúja kudarcot vallott. “Putyin azt gondolta, hogy Ukrajna gyenge, a Nyugat pedig megosztott” – mondta Biden Zelenszkij ukrán elnök mellett.

„Azt hitte, átléphet rajtunk. Nem hiszem, hogy most erre gondol. Egyszerűen tévedett. Ezt bizonyítja, hogy itt állunk, egymás mellett”

– mondta Biden Putyinról.

Putyinhoz orvost kellett hívni

“Ez a találkozó közelebb hozott minket a győzelemhez” – mondta Volodimir Zelenszkij Biden beszéde után.

Hirdetés

Mindeközben a sors fintora, hogy Putyinról olyan hírek is érkeztek, miszerint orvost kellett hozzá hívni (ismételten).

Sok teória és pletyka kering arról, hogy Putyin súlyos beteg.

A hírek szerint a legutóbbi kezelés nem hozta meg a várt eredményt, ez pedig komolyan befolyásolhatja az államfő terveit és döntéseit az elkövetkező napokban

– írta a Generall SVR Telegram-csatorna, amelyet a hírek szerint az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt.

Február elején azok a pletykák is felerősödtek, hogy Vlagyimir Putyin testdublőrt használhat, amikor nem akar megjelenni a nyilvánosság előtt.

Egy oroszellenes Telegram-csatorna azt állította, testdublőröket helyeztek készenlétbe, hogy szükség esetén helyettesítsék Putyint, miközben az elnök műtéten esik át.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!