CímlapsztorikTudomány

Bill Gates: 3 dolgot kell tennie a világnak, különben új járvány söpör végig a Földön

Bill Gates ismét a világhoz szólt. Figyelmeztetése van számunkra. Érdemes hallgatni rá, hiszen a covid-járványt is megjósolta, előre látta!

A világ megmentésének tervét vázolta fel.

Ha nem sikerül, vagy ha az országok nem teljesítik ezt a 3 pontot, akkor biztosra vehető egy újabb, akár mesterségesen kirobbantott járvány is.

Hirdetés

Bill Gates neve gyakran merült fel a covid kapcsán, egyes konteók állítása szerint köze lehetett a járványhoz, de erre semmilyen konkrét bizonyíték nem került elő soha.

Most ismét megszólalt, és a jövőt váűzolta fel.

Ezúttal azonban érdemes lenne talán hallgatnunk rá, mert a 2015-ös TED előadásában is felhívta már a figyelmet egy influenza szerű világjárványra, aztán 2020 elején láthattuk a szemünk láttára megvalósulni.

3 dolgot azonnal meg kell tennünk, ha meg akarjuk akadályozni a jövő járványait.

Az első a sokkal jobb és pontosabb eszközök és vakcinagyártás. Szerinte kulcsfontosságú lesz a jövőben, hogy bármilyen felbukkan ó kórokozó ellen hamar, nagy mennyiségben tudjanak vakcinákat tömeg gyártani, és ne kelljen hónapokat várni az adagokra.

A második pont a kórokozók nyomon követése.

Szerinte nagyon fontos, hogy valamennyi potenciálisan világjárványt okozni képes kórságot figyelemmel kövessenek, szemmel tartsanak kisebb járványügyi „osztagok”.

Ezeknek a szerepe az lesz még emellett, hogy a helyi járványgócokat még csírájukban el tudják fojtani, így nem történhetne meg egy olyan esemény, mint ami Vuhanban történt, hogy a lezárások éjszakáján több millió ember széledt még szét onnan a világba, kirobbantva ezzel a világjárványt.

A harmadik lépés az egészségügyi rendszerek megerősítés,e felkészítése a tömeges járványokra.

Hirdetés

Ez kulcsfontosságú szintén, mert a 2020-as covid járvány megmutatta, mennyire gyenge lábakon áll az egészségügyi ellátórendszer még a fejlett országokban is egy covidhoz hasonló betegség tömeges elterjedése esetén.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partnerünket, ezzel is támogatva az oldal további működését

Köszönjük!

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.