CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Bill Gates az egész világot figyelmezteti és a fiatalokhoz is szólt – rajtuk múlhat a jövő

A krízis leküzdése csak az első lépcső. Katasztrófák egész sora várható, ha most nem lépünk – állítja.

Azt már az utóbbi egy évben megszokhattuk, hogy Bill Gates, a filantróp milliárdos rendre megszólal a Földezz és az emberiséget érintő különböző ügyekben.

Főleg azért, mert szívén viseli a civilizációnk sorsát, és nagyon sokan foglalkozott már a szegénységgel, annak visszaszorításával, a harmadik világ felzárkóztatásával.

Hirdetés

Mégis az elmúlt egy évben sokkal inkább konteókkal és botrányokkal került bele a média középpontjába.

Azóta pedig rendre megnyilvánul koronavírus fronton is, és talán érdemes lenne hallgatni rá a jövő tekintetében is, hiszen a világjárványt is már 2015-ben megjósolta, noha akkor még senki sem hitt neki.

Februárban jelent meg külföldön (nemsokára pedig hazánkban is kaphatóvá válik) Bill Gates Hogyan kerüljük el a klímakatasztrófát: a meglévő megoldások és a szükséges áttörések című könyve, melynek kapcsán az utóbbi időben többször is megszólal a Microsoft-alapító.

Legutóbb a Redditen válaszolt a netezők kérdéseire a klímaváltozással és a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban. A több ezer komment közt egy felhasználó arról kérdezte Gatest, mi lenne az egyetlen tanácsa egy mostani 19 éves fiatal számára.

El kell kezdened tanulni a klímaváltozásról. Nem kell, hogy teljes időben ezzel foglalkozz – válassz egy munkát, ami érdekel és amivel kapcsolatban úgy érzed, hogy hozzájárulhatsz valamivel a világhoz, de legyenek olyan céljaid is, amik nem a saját sikeredről szólnak”

– válaszolta a filantróp.

Egy másik felhasználó arról kérdezte Gatest, melyik az a technológia, amely jelentős szerepet játszhat a klímaváltozás elleni küzdelemben.

Többféle technológiára van szükségünk – mesterséges húsra, más energiatárolásra, újfajta anyagokra az építkezésben…

Nyitottnak kell lennünk vadnak tűnő ötletekre.

Hirdetés

Bizonyos fúziók már úton lehetnek, de nem szabad számítanunk rájuk.”

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.