CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Bill Gates: azonnal be kell vetni a járványügyi osztagokat, vagy jön egy új járvány

Burkolt fenyegetés?

Vagy megint előre látja, mekkora veszélyben a világ?

Szerinte csak a járványügyi osztagokkal lehetne megakadályozni egy újabb világjárvány kitörését.

Hirdetés

Bill Gate szerint azonnal létre kell hozni és “be kell vezényelni” az úgynevezett járványügyi osztagokat valamennyi országba, hogy megakadályozzuk egy újabb kórokozó felbukkanását.

Szerinte a coviddal nekünk szerencsénk volt, mivel nem volt akkora a halálozási aránya, mint más betegségeknek.

Azonban figyelmeztet: bármikor jöhet egy ebolához hasonló mortalitással és az influenza terjedési képességével rendelkező halálos kórokozó.

Szerinte a járványügyi osztagokkal helyben meg lehetne előzni a bajt, és a járványgócokat még csírájában el lehetne fojtani.

Így nem következne be az, ami a koronavírussal és annak kiszabadulásával megtörtént Vuhanban.

Gates – akinek egyébként nincs egészségügyi végzettsége és semmilyen ilyen jellegű szakképzettsége – a blogján hangsúlyozta, hogy az egyetlen mód arra, hogy a világ megszabaduljon a koronavírustól, ha sikerül a világon mindenhol megfékezni a járvány terjedését.

Ez mára már sikerülni látszik, dea majomhimlő a legjobb példa arra, hogy bármikor egy számunkra ismert vírus is elkezdhet megmagyraázhatatlanul viselkedni.

Ennek érdekében alapítványa újabb 150 millió dollárt adományoz a járványügyi felkészülést támogató CEPI-nek. A CEPI (Koalíció a Járványügyi Innovatív Felkészülésért) egy Oslóban létrehozott alapítvány, amelyet a Bill és Melinda Gates Alapítvány az indiai kormánnyal közösen hozott létre.

A szervezet a Covax-programot is segítette annak érdekében, hogy oltóanyagot juttassanak az alacsony és közepes jövedelmű országoknak.

Hirdetés

A CEPI jelenleg 3,5 milliárd dollárt igyekszik összegyűjteni abból a célból, hogy 100 napra csökkentse azt az időt, amely alatt új védőoltást tudnak kifejleszteni egy újabb járvány esetére.

Amikor arról beszélünk, hogy milliárdokat kell költeni ahhoz, hogy több ezer milliárd dolláros gazdasági károkat kerülhessünk el, és (…) életeket menthessünk meg, akkor ez elég jó életbiztosítási befektetésnek tűnik

– fogalmazott Gates.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.