CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Bill Gates megjósolta az emberiség jövőjét: megvan mikor érhet véget a rémálom

Jó és rossz hírrel is szolgált…

A milliárdos üzletember, aki az utóbbi két évtizedben egyre inkább orvosi és jóléti kutatások támogatására fókuszálta erejét és vagyonát, ugyanis elmondta:

Szerinte a járvány nem fog örökké tartani – de azért még kicsit odébb lesz, mire sikerül azt legyőzni.

Hirdetés

Ezt az időpontot Bill Gates 2022-re teszi, azaz, ekkor fog a járvány globális szinten véget érni.

Ugyanakkor szerinte már ennél kicsit korábban, 2021 nyarán visszatérhet az élet a normális vágásba az Egyesült Államokban, miután ekkora a fertőzési és halálozási adatok is drámai mértékben vissza fognak szorulni.

A 64 éves Gates ezen predikcióját arra alapozza, hogy a jövő év elején elérhetővé válhatnak majd az első, immár engedélyezett oltások a koronavírussal szemben, amiket immár nagy tömegeknek is biztonságosan be lehet majd adni.

Ez az oltottakban immunitást fog kiváltani, de a be nem oltottak fertőzési esélyeit is drasztikus fogja csökkenteni, hiszen sokkal kevesebb embertől kaphatják majd el azt.

A Microsoft-alapító ugyanakkor leszögezte azt is, hogy ez a legoptimistább forgatókönyv amit el tud képzelni…

Valamint, hogy sok fog függeni attól is, hogy a gazdagabb országok hogyan és mennyire támogatják majd a szegényebbek küzdelmét a koronavírussal szemben.

Ha ugyanis utóbbiak nem kapnak majd segítséget egy hasonlóan átfogó oltási program végrehajtására, akkor a vírus újra és újra visszatérhet majd a fejlett országokba is a későbbi időszakokban is.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.