CímlapsztorikÉrdekes világTudomány

Bill Gates újra megszólalt, az egész világot drámai hangon figyelmeztette

Most az egyszer talán jobb lenne hallgatni rá, mert ha igaza lesz, ez végezni fog az emberiséggel…

Nem állunk készen egy újabb járványra

Bill Gates interjút adott a Wall Street Journalnek, és a beszélgetés témája a szegénység, a társadalmi egyenlőtlenségek, illetve természetesen a koronavírus témái körül zajlott.

A milliárdos szerint az országoknak többet kellene fektetniük az egészségügyi rendszerekbe, és kerek-perec kijelentette, hogy szerinte a világ nem készült fel a következő világjárványra.

Hirdetés

Gates kifejtette, hogy Covid-19 elleni védőoltások elosztása nagyon egyenlőtlen a világban…

Pedig olyan gyárakra lenne szükség, amelyek 100 nap alatt képesek új vakcinát előállítani, majd ezt a következő 100 napban olyan mennyiségben legyártani, amely az egész világnak elegendő legyen.

Gates sötét jövőt jósol az emberiségnek?

A Bill és Melinda Gates Alapítvány legfrissebb jelentése szerint a járvány következtében 33,9 millió ember csúszott mélyszegénységbe, közülük 26,6 millió ember Afrikában él, a Szaharától délre.

A filantróp/üzletember szerint a magas jövedelmű országok lassan visszatérnek a járvány előtti állapotba és az egy főre jutó jövedelmek is emelkedni fognak…

Ellenben az alacsony és közepes jövedelmű országok gazdaságának csak az egyharmada fog helyreállni, ami akár azt is jelentheti, hogy mintegy 700 millió ember marad szegénységben az évtized végéig.

A járvány az alapítvány jelentés szerint a nőket és a gyerekeket érintette különösen hátrányosan és a szegény gyerekek lemaradtak az oktatásban.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.