CímlapsztorikÉrdekes világ

Bill Gates ultimátuma a jövőre: ez vár a civilizációra az omikron után

Ha igaza lesz, akkor messze nincs még vége a katasztrófák és veszélyek sorozatának.

Bár a koronavírus omikron variánsa továbbra is tombol a világban, az amerikai milliárdos már látni véli a fényt az alagút végén

– írja a CNBC.

Hirdetés

Gates szerint amennyiben megtörik a járvány most tapasztalt felfutása, jóval kevesebb új esettel találkozhatunk a 2022-es év hátralévő részében.

Gates úgy véli, hogy az omikron gyors terjedése miatt sokan válhatnak immunissá a betegséggel szemben.

Amennyiben az immunitás növekszik, akár a vakcinák beadása, akár a betegségen való átesés útján, úgy ezzel párhuzamosan a vírus terjedési sebessége is lassulhat.

Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a koronavírus idővel az influenzához hasonló szezonális betegséggé alakul, amely ellen vélhetően évente kell oltásban részesülni.

Gates optimista számításait természetesen keresztülhúzhatja egy új, fertőzőbb variáns megjelenése, jóslata azonban egyelőre megegyezik más szakértők véleményével, amely szerint az omikron variáns hozhatja el a járvány végét.

Ugyanakkor Gates további veszélyekre figyelmeztetett, méghozzá komolyabb, súlyosabb világjárványok eljövetelére.

Sőt, azt sem zárta ki, hogy a következő nagy járványt már mesterségesen fogják kirobbantani, méghozzá bioterrorista csoportok.

Ebben az esetben akár több száz millió áldozata lenne alig pár hónap alatt egy ebolához hasonló halálozási aránnyal és az influenzához hasonló terjedési képességgel rendelkező kórokozónak.

Egyvalamiben valamennyi szakértő egyetért:

Hirdetés

Az emberiség belépett a világjárványok korába.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.