CímlapsztorikMisztikumTudomány

Bizonyították: tényleg lepereg életünk filmje a halál beálltakor

Sokkoló bizonyítékokat tártak fel a tudósok.

A túlvilághoz köthető élmények VALÓSAK!

Tudósoknak először sikerült rögzíteni egy haldokló ember agyi aktivitását, felfedve olyan folyamatokkal kapcsolatos agyhullám-mintákat, mint például az álmodás és az emlékek felidézése.

Hirdetés

A vizsgálatot nem kifejezetten arra tervezték, hogy az agy aktivitását mérték, mégis sikerült minden egyes fontos momentumot megörökíteni

– olvasható a Scimex tudományos portál jelentésében.

A kutatók egy 87 éves, epilepsziában szenvedő beteg agyhullámait figyelték EEG segítségével, ám időközben a páciens hirtelen rosszul lett, szívrohamot kapott, és meghalt.

Miközben a beteg a halálán volt, a kutatók folytatták a méréseket, így sikerült 15 percnyi agyi aktivitást rögzíteniük, közvetlenül a férfi eltávozása előtt.

Főként azokra a 30 másodperces szakaszokra összpontosítottak, amelyek a szívverés leállásának két oldalán helyezkedtek el.

Meglepő módon a gamma-oszcillációként ismert agyhullámtípusok fokozott aktivitását észlelték, amik olyan folyamatokban vesznek részt, mint például az álmodás, a meditáció és az emlékek előhívása.

„Az agy a halálunk előtti utolsó fontos életeseményeket játszhatja le, hasonlóan a halálközeli élményekben tapasztaltakhoz.

Ezek az eredmények megkérdőjelezik az arra vonatkozó elképzeléseinket, hogy pontosan mikor ér véget az élet, és fontos kérdéseket vetnek fel a szervadományozás időzítésével kapcsolatban is”

– magyarázta a tanulmány vezető szerzője, dr. Ajmal Zemmar.

Hirdetés

A kutatócsoport szerint a megfigyelések arra utalnak, hogy az agy még azután is képes összehangolt tevékenységekre, hogy vér már nem áramlik át rajta.

A gamma-hullámok hasonló változásait kísérleti rágcsálókon a halál időpontja körül már korábban is kimutatták, és ez volt az első alkalom, amikor embereknél ugyanilyen aktivitást detektáltak.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld partner oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.