Tudomány

Borzalmas dolgot művel az agysejtekkel a koronavírus – szó szerint megeszi az agyunkat!

A tudósok és orvosok ijesztő folyamatokat figyeltek meg már hónapok óta rengeteg beteg esetében. Mára vált bizonyossá, mi is történik… A koronavírus veszedelmesebb, mint gondolták?!

Egy nagyon új, friss kutatás borzalmas dolgokról számol be, mely szerint a koronavírus veszélyesebb, mint bárki gondolta volna.

A Daily Mail is írt arról az átfogó kutatásról, mely a koronavírus szervezetre gyakorolt hatásait vizsgálta.

Hirdetés

Ez a vizsgálat külön kitért az emberi agyra is.

Megfigyeléseik szerint a koronavírus megtámadja az agysejteket, majd a szomszédos agysejtektől egyszerűen elszívja az oxigént, végül pedig elpusztítja őket.

Eddig úgy tűnt, hogy nem a betegek agyára gyakorolt hatás végez a Covid-19-fertőzöttekkel, de a kutatók szerint a agysejtek fertőzése akár végzetes is lehet.

Dr. Akiko Iwasaki, a Yale Egyetem immunológusa és csapata olyan agyi szövetkultúrákat (organoidokat) hozott létre, melyekkel könnyen modellezhetik a fertőzöttek agyának működését. Ezeket a laboratóriumban előállított miniagyakat egerek segítségével tanulmányozták, a végeredmény megdöbbentette a tudósokat.

Az organoidokban a fertőzésért felelős SARS-CoV-2 vírus nemcsak átvette a megtámadott agysejtek felett az irányítást, hanem nagy sebességbe kapcsolta a működésüket.

Miközben a fertőzött sejtek azzal foglalkoznak, hogy a vírus újabb és újabb másolatát állítsák elő, a művelet során megmérgezik a környező ép sejteket is.

Ezek a sejtek végül lebontó, vagyis katabolikus üzemmódba kapcsolnak.

A folyamat vége pedig oxigénhiány kialakulása az agy egyes részein, végeredményben pedig az érintett agysejtek elpusztulása.

Sokak szerint ez lehet az oka annak, hogy a koronavírus betegeknél neurológiai tünetek is vannak, vagyis idegsejtek károsodnak, tűnnek el.

Hirdetés

Rengeteg nagy mennyiségű elhalt agysejtet is találtak olyan áldozatoknál, akik elhunytak a betegségekben.

Arról nem beszélve, hogy számos súlyos, de nem halálos esetben komoyl agyduzzanat jeleit is megfigyelték.

A koronavírus tehát immáron biztosra vehetően eljut az emberi agyba, és ott aztán kannibalizmusra kényszeríti bizonyos értelemben az agyunkat, kvázi “megeszi”.

Mondd el a véleményed, kíváncsiak vagyunk rá!

Kérjük kedveld közösségi oldalunkat, ezzel is támogatva az oldal további működését

Ezzel egyúttal támogatod munkánkat.